fbpx

Εναλλακτικές λαγάνες

Yields1 Serving
Λαγάνα Χαρουπιού
 4250 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 750 g Χαρουπάλευρο 100%
 200 g Χαρουπόμελο
 100 g Αλάτι
 125 g Μαγιά
 200 g Ταχίνι
 250 g Ελαιόλαδο
 3000 g Νερό
Λαγάνα με Tritordeum
 4250 g Αλεύρι Tritordeum
 750 g Αλεύρι Ολικής Σκληρό (πετρόμυλου)
 100 g Αλάτι
 125 g Μαγιά
 250 g Ελαιόλαδο
 20 g Κρεμμύδι (σκόνη)
 200 g Ταχίνι
 3000 g Νερό
Λαγάνα Low GI
 5000 g Μίγμα GI48
 250 g Ελαιόλαδο
 150 g Μαγιά
 200 g Ταχίνι
 3200 g Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά στην αργή και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

2

Κόβουμε τη ζύμη, μορφοποιούμε σε μπάλες των 450 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε σκεπασμένες για μισή ώρα.

3

Ανοίγουμε τις λαγάνες και τις τοποθετούμε για ωρίμανση 40 λεπτά περίπου σε ήπια στόφα, με συνθήκες 65% υγρασία και 35°C θερμοκρασία.

4

Κάνουμε μικρές λακούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο και ψεκάζουμε με νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.

5

Ψήνουμε με ατμό σε ταμπανωτό φούρνο στους 230°C για 25 λεπτά περίπου. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.

Ingredients

Λαγάνα Χαρουπιού
 4250 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 750 g Χαρουπάλευρο 100%
 200 g Χαρουπόμελο
 100 g Αλάτι
 125 g Μαγιά
 200 g Ταχίνι
 250 g Ελαιόλαδο
 3000 g Νερό
Λαγάνα με Tritordeum
 4250 g Αλεύρι Tritordeum
 750 g Αλεύρι Ολικής Σκληρό (πετρόμυλου)
 100 g Αλάτι
 125 g Μαγιά
 250 g Ελαιόλαδο
 20 g Κρεμμύδι (σκόνη)
 200 g Ταχίνι
 3000 g Νερό
Λαγάνα Low GI
 5000 g Μίγμα GI48
 250 g Ελαιόλαδο
 150 g Μαγιά
 200 g Ταχίνι
 3200 g Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά στην αργή και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

2

Κόβουμε τη ζύμη, μορφοποιούμε σε μπάλες των 450 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε σκεπασμένες για μισή ώρα.

3

Ανοίγουμε τις λαγάνες και τις τοποθετούμε για ωρίμανση 40 λεπτά περίπου σε ήπια στόφα, με συνθήκες 65% υγρασία και 35°C θερμοκρασία.

4

Κάνουμε μικρές λακούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο και ψεκάζουμε με νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.

5

Ψήνουμε με ατμό σε ταμπανωτό φούρνο στους 230°C για 25 λεπτά περίπου. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.

Εναλλακτικές λαγάνες

Τελευταίες συνταγές

By Διαμαντής Παπαπαναγής
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Διαμαντής Παπαπαναγής

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.