fbpx

Λευκή σοκολάτα με μήλο

Η συνταγή είναι από τον Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Pastry Chef OLYMPIC FOODS

Yields1 Serving
ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
 250 g βούτυρο 82% σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g ζάχαρη άχνη
 100 g αυγά
 2 g αλάτι
 500 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 200 g γάλα
 50 g αυγό
 15 g φύλλα ζελατίνης μαλακωμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα
 360 g λευκή σοκολάτα
 500 g μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος 35%
ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ με φτερό στην 2η ταχύτητα εκτός από τα αυγά.

2

Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ανοίγουμε με πλάστη περίπου στα 5 χιλιοστά.

3

Κόβουμε με κουπ πατ σε μέγεθος ελαφρά μεγαλύτερο από αυτό της φόρμας σιλικόνης.

4

Ψήνουμε στους 170°C για 20 περίπου λεπτά.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αυγό, έως τους 82°C (crem΄anglaise). Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες.

6

Ομογενοποιούμε με σύρμα χειρός και αδειάζουμε όλο το μείγμα στη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά σε σαντιγύ.

7

Γεμίζουμε τη φόρμα σιλικόνης μέχρι τη μέση φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά και προσθέτουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής ΜΗΛΟ ΣΕ ΖΕΛΕ OF περιμετρικά στο κέντρο.

8

Συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με με την μους λευκής σοκολάτας και βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
9

Αφαιρούμε από τη φόρμα σιλικόνης και επικαλύπτουμε με MIRROIR PLUS WHITE Olympic foods.

10

Τοποθετούμε επάνω στο δίσκο μπισκότου.

11

Ολοκληρώνουμε με διακοσμητικά φτιαγμένα με ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ OF.

Ingredients

ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
 250 g βούτυρο 82% σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g ζάχαρη άχνη
 100 g αυγά
 2 g αλάτι
 500 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 200 g γάλα
 50 g αυγό
 15 g φύλλα ζελατίνης μαλακωμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα
 360 g λευκή σοκολάτα
 500 g μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος 35%

Directions

ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ με φτερό στην 2η ταχύτητα εκτός από τα αυγά.

2

Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ανοίγουμε με πλάστη περίπου στα 5 χιλιοστά.

3

Κόβουμε με κουπ πατ σε μέγεθος ελαφρά μεγαλύτερο από αυτό της φόρμας σιλικόνης.

4

Ψήνουμε στους 170°C για 20 περίπου λεπτά.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αυγό, έως τους 82°C (crem΄anglaise). Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες.

6

Ομογενοποιούμε με σύρμα χειρός και αδειάζουμε όλο το μείγμα στη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά σε σαντιγύ.

7

Γεμίζουμε τη φόρμα σιλικόνης μέχρι τη μέση φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά και προσθέτουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής ΜΗΛΟ ΣΕ ΖΕΛΕ OF περιμετρικά στο κέντρο.

8

Συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με με την μους λευκής σοκολάτας και βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
9

Αφαιρούμε από τη φόρμα σιλικόνης και επικαλύπτουμε με MIRROIR PLUS WHITE Olympic foods.

10

Τοποθετούμε επάνω στο δίσκο μπισκότου.

11

Ολοκληρώνουμε με διακοσμητικά φτιαγμένα με ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ OF.

Notes

Λευκή σοκολάτα με μήλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.