fbpx

Μαρμελάδα Μαύρο Φραγκοστάφυλο Τζίντζερ και Λάιμ

Η συνταγή είναι από τον Θανάση Τσαγκλιώτη, Ιδιοκτήτη και Head Pastry Chef του La Maison-Fine Pastry Shop.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1 kg Φραγκοστάφυλο μαύρο
 1 kg Ζάχαρη
 500 g Νερό
 20 g Τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
 Ξύσμα από ½ Λάιμ
 Χυμό από ½ Λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Πλένουμε καλά τα μαύρα φραγκοστάφυλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ, τη ζάχαρη και τα φρούτα. Προσθέτουμε το νερό και το τζίντζερ και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

2

Όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί. Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας, περίπου 30 λεπτά, ή αλλιώς μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει τους 105°C. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ.

3

Αποθηκεύουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα και τα αναποδογυρίζουμε αμέσως αφού κλείσουμε το καπάκι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 kg Φραγκοστάφυλο μαύρο
 1 kg Ζάχαρη
 500 g Νερό
 20 g Τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
 Ξύσμα από ½ Λάιμ
 Χυμό από ½ Λάιμ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Πλένουμε καλά τα μαύρα φραγκοστάφυλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ, τη ζάχαρη και τα φρούτα. Προσθέτουμε το νερό και το τζίντζερ και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

2

Όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί. Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας, περίπου 30 λεπτά, ή αλλιώς μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει τους 105°C. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ.

3

Αποθηκεύουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα και τα αναποδογυρίζουμε αμέσως αφού κλείσουμε το καπάκι.

Notes

Μαρμελάδα Μαύρο Φραγκοστάφυλο Τζίντζερ και Λάιμ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.