ΥΛΙΚΑ
1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
155 g σιμιγδάλι
16 g αμμωνία
2 g μπέικιν πάουντερ
16 g σόδα
155 g ζάχαρη
220 g νερό
400 g λάδι
160 g μέλι
160 g κονιάκ
1 g γαρύφαλλο
2 g κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
400 g ζάχαρη
310 g γλυκόζη
400 g νερό
90 g μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.
2
Δουλεύουμε τη ζύμη η οποία πρέπει να έχει θερμοκρασία 25°C.
3
Κόβουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που θέλουμε.
4
Ψήνουμε στους 200°C και σιροπιάζουμε.
5
Θα πρέπει ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι),
να είναι κρύο και το άλλο ζεστό ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
155 g σιμιγδάλι
16 g αμμωνία
2 g μπέικιν πάουντερ
16 g σόδα
155 g ζάχαρη
220 g νερό
400 g λάδι
160 g μέλι
160 g κονιάκ
1 g γαρύφαλλο
2 g κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
400 g ζάχαρη
310 g γλυκόζη
400 g νερό
90 g μέλι