fbpx

Μελομακάρονα σπιτικά

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 155 g σιμιγδάλι
 16 g αμμωνία
 2 g μπέικιν πάουντερ
 16 g σόδα
 155 g ζάχαρη
 220 g νερό
 400 g λάδι
 160 g μέλι
 160 g κονιάκ
 1 g γαρύφαλλο
 2 g κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
 400 g ζάχαρη
 310 g γλυκόζη
 400 g νερό
 90 g μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.

2

Δουλεύουμε τη ζύμη η οποία πρέπει να έχει θερμοκρασία 25°C.

3

Κόβουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που θέλουμε.

4

Ψήνουμε στους 200°C και σιροπιάζουμε.

5

Θα πρέπει ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι),
να είναι κρύο και το άλλο ζεστό ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 155 g σιμιγδάλι
 16 g αμμωνία
 2 g μπέικιν πάουντερ
 16 g σόδα
 155 g ζάχαρη
 220 g νερό
 400 g λάδι
 160 g μέλι
 160 g κονιάκ
 1 g γαρύφαλλο
 2 g κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
 400 g ζάχαρη
 310 g γλυκόζη
 400 g νερό
 90 g μέλι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.

2

Δουλεύουμε τη ζύμη η οποία πρέπει να έχει θερμοκρασία 25°C.

3

Κόβουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που θέλουμε.

4

Ψήνουμε στους 200°C και σιροπιάζουμε.

5

Θα πρέπει ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι),
να είναι κρύο και το άλλο ζεστό ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.

Μελομακάρονα σπιτικά

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.