fbpx

Μελομακάρονα σπιτικά

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 155 g σιμιγδάλι
 16 g αμμωνία
 2 g μπέικιν πάουντερ
 16 g σόδα
 155 g ζάχαρη
 220 g νερό
 400 g λάδι
 160 g μέλι
 160 g κονιάκ
 1 g γαρύφαλλο
 2 g κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
 400 g ζάχαρη
 310 g γλυκόζη
 400 g νερό
 90 g μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.

2

Δουλεύουμε τη ζύμη η οποία πρέπει να έχει θερμοκρασία 25°C.

3

Κόβουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που θέλουμε.

4

Ψήνουμε στους 200°C και σιροπιάζουμε.

5

Θα πρέπει ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι),
να είναι κρύο και το άλλο ζεστό ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 155 g σιμιγδάλι
 16 g αμμωνία
 2 g μπέικιν πάουντερ
 16 g σόδα
 155 g ζάχαρη
 220 g νερό
 400 g λάδι
 160 g μέλι
 160 g κονιάκ
 1 g γαρύφαλλο
 2 g κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
 400 g ζάχαρη
 310 g γλυκόζη
 400 g νερό
 90 g μέλι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.

2

Δουλεύουμε τη ζύμη η οποία πρέπει να έχει θερμοκρασία 25°C.

3

Κόβουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που θέλουμε.

4

Ψήνουμε στους 200°C και σιροπιάζουμε.

5

Θα πρέπει ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι),
να είναι κρύο και το άλλο ζεστό ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.

Notes

Μελομακάρονα σπιτικά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.