Οι πιο γλυκές, χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από την KENFOOD!
Αναμειγνύουμε 400 γρ. μείγματος με 50 γρ. μαγιά και 300 γρ. νερό μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Ξεκουράζουμε το χυλό
για 1 ώρα.
Προσθέτουμε στο χυλό 600 γρ. μείγμα και ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο για 10’ στη 2η ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει από τον κάδο προσθέτουμε αργά αργά 270 γρ. βούτυρο 82%, ζυμώνουμε για άλλα 5’, προσθέτουμε 100 γρ. νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5’ ακόμα.
Όταν απορροφήσει όλο το νερό και ξεκολλάει από τα τοιχώματα εντελώς και έχουμε μια λεία ζύμη, προσθέτουμε 250 γρ. ζαχαρόπηκτα και 150 γρ. μαύρη σταφίδα.
Ζυμώνουμε για 2’ ακόμα στην 1η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’.
Μορφοποιούμε και τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμες των 120 γρ. Στοφάρουμε για περίπου 90’.
Αφήνουμε τις φόρμες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 20’. Χαράζουμε με ξυράφι ένα σταυρό στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο το κόψιμο. Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 30’.
Ingredients
Directions
Αναμειγνύουμε 400 γρ. μείγματος με 50 γρ. μαγιά και 300 γρ. νερό μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Ξεκουράζουμε το χυλό
για 1 ώρα.
Προσθέτουμε στο χυλό 600 γρ. μείγμα και ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο για 10’ στη 2η ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει από τον κάδο προσθέτουμε αργά αργά 270 γρ. βούτυρο 82%, ζυμώνουμε για άλλα 5’, προσθέτουμε 100 γρ. νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5’ ακόμα.
Όταν απορροφήσει όλο το νερό και ξεκολλάει από τα τοιχώματα εντελώς και έχουμε μια λεία ζύμη, προσθέτουμε 250 γρ. ζαχαρόπηκτα και 150 γρ. μαύρη σταφίδα.
Ζυμώνουμε για 2’ ακόμα στην 1η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’.
Μορφοποιούμε και τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμες των 120 γρ. Στοφάρουμε για περίπου 90’.
Αφήνουμε τις φόρμες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 20’. Χαράζουμε με ξυράφι ένα σταυρό στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο το κόψιμο. Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 30’.