Παγωτό Παρφέ

Το παρφέ είναι ένα παγωτό που αρέσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού καθώς συνδυάζει τη δροσιά και την απαλή υφή του παγωτού με την αγαπημένη γεύση των ξηρών καρπών και των φρούτων. Δείτε εδώ τη συνταγή για το πιο επιτυχημένο παγωτό παρφέ!

Υλικά
 500 g κιγιές
 450 g κρέμα γάλακτος 35%
 220 g φυτική κρέμα γάλακτος
 150 g αμύγδαλο καβουρδισμένο
 130 g κεράσι γλασσέ
 130 g κύβους φρούτων γλασσέ
 κακάο σκόνη (για παρφέ σοκολάτα)
Εκτέλεση
1

Ετοιμάζουμε τον κιγιέ από την προηγούμενη ημέρα και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία χώρου σκεπασμένο με νάιλον για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια.

2

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα στην 2η ταχύτητα, έως ότου σφίξει καλά. Μόλις σφίξει η κρέμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος 35% και χτυπάμε μέχρι να δέσει η σαντιγύ.

3

Κατεβάζουμε τη σαντιγύ από το μίξερ και την προσθέτουμε στον κιγιέ και ανακατεύουμε απαλά από τη μέση και προς τα έξω στη μπασίνα.

4

Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα γλασσέ και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι την πλήρη ομοιογένεια του παρφε.

5

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε παρφέ σοκολάτα, προσθέτουμε κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύ ουμε ελαφρά.

6

Σερβίρουμε το παγωτό σε βασκέτες παρουσίασης και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες πριν το βγάλουμε σε κατάψυξη-βιτρίνα

Ingredients

Υλικά
 500 g κιγιές
 450 g κρέμα γάλακτος 35%
 220 g φυτική κρέμα γάλακτος
 150 g αμύγδαλο καβουρδισμένο
 130 g κεράσι γλασσέ
 130 g κύβους φρούτων γλασσέ
 κακάο σκόνη (για παρφέ σοκολάτα)

Directions

Εκτέλεση
1

Ετοιμάζουμε τον κιγιέ από την προηγούμενη ημέρα και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία χώρου σκεπασμένο με νάιλον για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια.

2

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα στην 2η ταχύτητα, έως ότου σφίξει καλά. Μόλις σφίξει η κρέμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος 35% και χτυπάμε μέχρι να δέσει η σαντιγύ.

3

Κατεβάζουμε τη σαντιγύ από το μίξερ και την προσθέτουμε στον κιγιέ και ανακατεύουμε απαλά από τη μέση και προς τα έξω στη μπασίνα.

4

Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα γλασσέ και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι την πλήρη ομοιογένεια του παρφε.

5

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε παρφέ σοκολάτα, προσθέτουμε κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύ ουμε ελαφρά.

6

Σερβίρουμε το παγωτό σε βασκέτες παρουσίασης και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες πριν το βγάλουμε σε κατάψυξη-βιτρίνα

Notes

Παγωτό Παρφέ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.