Δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.
Την «Πρασόπιτα με Τυριά και Μπέικον» ετοίμασαν οι πρωτοετείς μαθητές του τμήματος Α3 Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Γαλατσίου, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Συναφή προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής» με την επίβλεψη και καθοδήγηση της κας Καλτσά Καλομοίρας, Τεχνικού Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και του κ. Τσεμπέρη Αντωνίου, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’ και στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλίτσες.
Αφού ξεκουραστούν και αυτές (για άλλα 30’), ανοίγουμε φύλλο με τη βέργα.
Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα μπεσαμέλ. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το μπέικον σε λωρίδες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τυριά στη γέμιση έχουν επίσης αλάτι.
Σε ένα ταψί απλώνουμε 3 φύλλα, τα οποία πρώτα έχουμε λαδώσει. Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα 3 λαδωμένα φύλλα. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζουμε και ραντίζουμε
με νερό. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.
Ingredients
Directions
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’ και στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλίτσες.
Αφού ξεκουραστούν και αυτές (για άλλα 30’), ανοίγουμε φύλλο με τη βέργα.
Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα μπεσαμέλ. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το μπέικον σε λωρίδες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τυριά στη γέμιση έχουν επίσης αλάτι.
Σε ένα ταψί απλώνουμε 3 φύλλα, τα οποία πρώτα έχουμε λαδώσει. Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα 3 λαδωμένα φύλλα. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζουμε και ραντίζουμε
με νερό. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.