Γαλλική συνταγή, ψωμάκι με μπέικιν και όχι με μαγιά, πλούσιο σε βούτυρο, εμπλουτισμένο με πουρέ από μπανάνες, και ξηρούς καρπούς.
ΥΛΙΚΑ
550 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
250 g βούτυρο 82%
440 g ζάχαρη άχνη
4 αυγά
110 g καρύδια πεκάν
200 g σταφίδες
550 g μπανάνες
5 g αλάτι
20 g μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Αναμειγνύουμε σε γρήγορη ταχύητητα, σε μίξερ, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάμιξη.
2
Τέλος συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε ελαφρά.
3
Γεμίζουμε φόρμες ή μικρά ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα περίπου.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
550 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
250 g βούτυρο 82%
440 g ζάχαρη άχνη
4 αυγά
110 g καρύδια πεκάν
200 g σταφίδες
550 g μπανάνες
5 g αλάτι
20 g μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού






