Ψωμάκια βουτύρου

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
 320 g Βούτυρο 82%
 1200 g Γάλα
 40 g Αλάτι
 40 g Ζάχαρη
 40 g Μαγιά
 2000 g Αλεύρι 70% Δυνατό
ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ
 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
 6 ελιές κομμένες σε λωρίδες
 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
 2 μαρουλόφυλλα
 μερικά αγγουράκια τουρσί
 1 κουταλιά μαγιονέζα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
1

Ζυμώνουμε 4’ στην πρώτη ταχύτητα, και 10’ στη δεύτερη, μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε για 45’ και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια 140 γρ. Πλάθουμε σε φρατζολάκια και στοφάρουμε για 30’ μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός τους. Στη συνέχεια ψήνουμε με ατμό, σε προθερμασμένο φούρνο για 25’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΗ
2

Στραγγίζουμε τον τόνο από το πολύ λάδι. Δε χρησιμοποιούμε τόνο σε νερό για να είναι λίγο πιο ζουμερό το σάντουιτς. Κόβουμε και τοποθετούμε όλα τα υλικά ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού και προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστη μαγιονέζα. Λίγο καλαμπόκι θα ανεβάσει τη γεύση, αλλά δεν είναι και απαραίτητο για να είναι νόστιμο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
 320 g Βούτυρο 82%
 1200 g Γάλα
 40 g Αλάτι
 40 g Ζάχαρη
 40 g Μαγιά
 2000 g Αλεύρι 70% Δυνατό
ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ
 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
 6 ελιές κομμένες σε λωρίδες
 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
 2 μαρουλόφυλλα
 μερικά αγγουράκια τουρσί
 1 κουταλιά μαγιονέζα (προαιρετικά)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
1

Ζυμώνουμε 4’ στην πρώτη ταχύτητα, και 10’ στη δεύτερη, μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε για 45’ και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια 140 γρ. Πλάθουμε σε φρατζολάκια και στοφάρουμε για 30’ μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός τους. Στη συνέχεια ψήνουμε με ατμό, σε προθερμασμένο φούρνο για 25’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΗ
2

Στραγγίζουμε τον τόνο από το πολύ λάδι. Δε χρησιμοποιούμε τόνο σε νερό για να είναι λίγο πιο ζουμερό το σάντουιτς. Κόβουμε και τοποθετούμε όλα τα υλικά ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού και προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστη μαγιονέζα. Λίγο καλαμπόκι θα ανεβάσει τη γεύση, αλλά δεν είναι και απαραίτητο για να είναι νόστιμο.

Notes

Ψωμάκια βουτύρου

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.