fbpx

Ψωμάκια βουτύρου

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
 320 g Βούτυρο 82%
 1200 g Γάλα
 40 g Αλάτι
 40 g Ζάχαρη
 40 g Μαγιά
 2000 g Αλεύρι 70% Δυνατό
ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ
 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
 6 ελιές κομμένες σε λωρίδες
 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
 2 μαρουλόφυλλα
 μερικά αγγουράκια τουρσί
 1 κουταλιά μαγιονέζα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
1

Ζυμώνουμε 4’ στην πρώτη ταχύτητα, και 10’ στη δεύτερη, μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε για 45’ και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια 140 γρ. Πλάθουμε σε φρατζολάκια και στοφάρουμε για 30’ μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός τους. Στη συνέχεια ψήνουμε με ατμό, σε προθερμασμένο φούρνο για 25’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΗ
2

Στραγγίζουμε τον τόνο από το πολύ λάδι. Δε χρησιμοποιούμε τόνο σε νερό για να είναι λίγο πιο ζουμερό το σάντουιτς. Κόβουμε και τοποθετούμε όλα τα υλικά ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού και προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστη μαγιονέζα. Λίγο καλαμπόκι θα ανεβάσει τη γεύση, αλλά δεν είναι και απαραίτητο για να είναι νόστιμο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
 320 g Βούτυρο 82%
 1200 g Γάλα
 40 g Αλάτι
 40 g Ζάχαρη
 40 g Μαγιά
 2000 g Αλεύρι 70% Δυνατό
ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ
 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
 6 ελιές κομμένες σε λωρίδες
 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
 2 μαρουλόφυλλα
 μερικά αγγουράκια τουρσί
 1 κουταλιά μαγιονέζα (προαιρετικά)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
1

Ζυμώνουμε 4’ στην πρώτη ταχύτητα, και 10’ στη δεύτερη, μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε για 45’ και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια 140 γρ. Πλάθουμε σε φρατζολάκια και στοφάρουμε για 30’ μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός τους. Στη συνέχεια ψήνουμε με ατμό, σε προθερμασμένο φούρνο για 25’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΗ
2

Στραγγίζουμε τον τόνο από το πολύ λάδι. Δε χρησιμοποιούμε τόνο σε νερό για να είναι λίγο πιο ζουμερό το σάντουιτς. Κόβουμε και τοποθετούμε όλα τα υλικά ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού και προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστη μαγιονέζα. Λίγο καλαμπόκι θα ανεβάσει τη γεύση, αλλά δεν είναι και απαραίτητο για να είναι νόστιμο.

Notes

Ψωμάκια βουτύρου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.