fbpx

Ψωμί με 100% αλεύρι από δίκοκκο στάρι

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 10000 g Αλεύρι από Δίκοκκο στάρι
 6400 g Νερό (64%)
 180 g Αλάτι
 2500 g Προζύμι από δίκοκκο αλεύρι
 50 g Μαγιά νωπή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ενυδατώνουμε 4-10 ώρες νωρίτερα το αλεύρι από δίκοκκο στάρι με όλο το νερό (αυτόλυση) και αφήνουμε σε σκεπασμένη λεκάνη.

2

Προσθέτουμε το αλάτι και ξεκινάμε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα, προσθέτοντας μετά από λίγο το προζύμι και τη μαγιά. Χρόνος ζυμώματος: περίπου 15 λεπτά.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.

4

Κόβουμε και ζυγίζουμε στο επιθυμητό βάρος και μορφοποιούμε πολύ ελαφρά.

5

Τοποθετούμε σε πινακωτές με αλευρωμένα πανιά ή σε καλαθάκια και ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 60-90 λεπτά (ανάλογα τις συνθήκες).

6

Ψήνουμε στους 220°C για 40 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα περίπου 15 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 10000 g Αλεύρι από Δίκοκκο στάρι
 6400 g Νερό (64%)
 180 g Αλάτι
 2500 g Προζύμι από δίκοκκο αλεύρι
 50 g Μαγιά νωπή

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ενυδατώνουμε 4-10 ώρες νωρίτερα το αλεύρι από δίκοκκο στάρι με όλο το νερό (αυτόλυση) και αφήνουμε σε σκεπασμένη λεκάνη.

2

Προσθέτουμε το αλάτι και ξεκινάμε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα, προσθέτοντας μετά από λίγο το προζύμι και τη μαγιά. Χρόνος ζυμώματος: περίπου 15 λεπτά.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.

4

Κόβουμε και ζυγίζουμε στο επιθυμητό βάρος και μορφοποιούμε πολύ ελαφρά.

5

Τοποθετούμε σε πινακωτές με αλευρωμένα πανιά ή σε καλαθάκια και ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 60-90 λεπτά (ανάλογα τις συνθήκες).

6

Ψήνουμε στους 220°C για 40 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα περίπου 15 λεπτά.

Notes

Ψωμί με 100% αλεύρι από δίκοκκο στάρι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.