Η συνταγή είναι από τον κ. Aλέξανδρο Ρίζο, αρτοποιό
ΥΛΙΚΑ
250 g αλεύρι κεχρί
250 g ξανθό σπελτ
250 g αλεύρι κίτρινο
250 g αλεύρι λευκό
50 g λιναρόσπορος
60 g μέλι
200 g προζύμι
22 g αλάτι
600 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας στο ζυμωτήριο και ανακατεύουμε 12 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στη γρήγορη. Θερμοκρασία ζυμαριού 24-26°C.
2
Κόβουμε καρβέλια 1 κιλού, τα μορφοποιούμε και τα βουτάμε σε παπαρουνόσπορο. Αφήνουμε 12 ώρες σε ψυχρή ελεγχόμενη ωρίμανση, στους 6-8°C. Τουμπάρουμε πριν το ψήσιμο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 240°C.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
250 g αλεύρι κεχρί
250 g ξανθό σπελτ
250 g αλεύρι κίτρινο
250 g αλεύρι λευκό
50 g λιναρόσπορος
60 g μέλι
200 g προζύμι
22 g αλάτι
600 g νερό






