fbpx

Ψωμί με θαλασσινά λαχανικά (φύκια wakame)

Τα θαλασσινά και το ψάρι είναι η αγαπημένη επιλογή του καλοκαιριού. Το ψωμί που τα συνοδεύει πρέπει να στέκεται επάξια δίπλα τους. Ένα τέτοιο ψωμί είναι αυτό με θαλασσινά λαχανικά (φύκια wakame), μια ασυνήθιστη πλην άκρως ενδιαφέρουσα συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
 1100 g αλεύρι 70% δυνατό
 50 g προζύμι
 850 g νερό
 10 g αλάτι
 17 g μαγια
 100 g σόγια σως
 35 g φύκια wakame (αποξηραμένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά ζυμώνουμε για 2’ μία πρώτη ζύμη, με 100γρ., από το αλεύρι μας μαζί με 80γρ. νερό και 2γρ. μαγιά (poolish) από τη συνταγή, και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα φύκια wakame με 100γρ. από το συνολικό νερό της συνταγής.

2

Στη συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του ζυμωτηρίου το υπόλοιπο αλεύρι, τα ενυδατωμένα φύκια, το poοlish, το προζύμι, 650γρ. από το νερό της συνταγής μας, και ζυμώνουμε για
5’ στην 1η ταχύτητα.

3

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’ (αυτόλυση), και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη σόγια σως, τα υπόλοιπα 20γρ. νερού και τα υπόλοιπα 15γρ. μαγιάς, και ζυμώνουμε για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 2’ στη 2η ταχύτητα.

4

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60’ και έπειτα κόβουμε σε τεμάχια βάρους 250γρ., και πλάθουμε σε μικρές μπαγκέτες.

5

Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 240οC για 30’ περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1100 g αλεύρι 70% δυνατό
 50 g προζύμι
 850 g νερό
 10 g αλάτι
 17 g μαγια
 100 g σόγια σως
 35 g φύκια wakame (αποξηραμένα)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά ζυμώνουμε για 2’ μία πρώτη ζύμη, με 100γρ., από το αλεύρι μας μαζί με 80γρ. νερό και 2γρ. μαγιά (poolish) από τη συνταγή, και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα φύκια wakame με 100γρ. από το συνολικό νερό της συνταγής.

2

Στη συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του ζυμωτηρίου το υπόλοιπο αλεύρι, τα ενυδατωμένα φύκια, το poοlish, το προζύμι, 650γρ. από το νερό της συνταγής μας, και ζυμώνουμε για
5’ στην 1η ταχύτητα.

3

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’ (αυτόλυση), και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη σόγια σως, τα υπόλοιπα 20γρ. νερού και τα υπόλοιπα 15γρ. μαγιάς, και ζυμώνουμε για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 2’ στη 2η ταχύτητα.

4

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60’ και έπειτα κόβουμε σε τεμάχια βάρους 250γρ., και πλάθουμε σε μικρές μπαγκέτες.

5

Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 240οC για 30’ περίπου.

Notes

Ψωμί με θαλασσινά λαχανικά (φύκια wakame)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.