από το φούρνο «Τρομερό Παιδί», επιμέλεια Στέφανος Λιβάνιος
Ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως και το αφήνουμε να ωριμάσει σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες, οπότε το προζύμι είναι έτοιμο για χρήση.
Σε χαμηλή ταχύτητα ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 7’ έως ότου ομογενοποιηθούν. Αυξάνουμε ταχύτητα για 4’. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης 35°C. Μετά από 45’ ανάπαυση βρέχουμε καλά δυο χούφτες και αλευρώνουμε την επιφάνεια του κάδου. Με τις χούφτες αφαιρούμε τμήμα της ζύμης και το τοποθετούμε σε καλαθάκια ή φόρμες. Ανάπαυση 30’ ή έως ότου διακρίνουμε ρωγμές στην επιφάνεια της ζύμης.
Το ζυμάρι είναι πάρα πολύ ρευστό γι’ αυτό δεν πλάθεται και είναι υποχρεωτική η χρήση φόρμας ή καλαθιού. Ψήσιμο για 50’ ανάλογα το μέγεθος της ζύμης στους 240°C σε φούρνο με ταμπάνι. Απαιτείται αρκετός ατμός στην αρχή της έψησης.
Ingredients
Directions
Ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως και το αφήνουμε να ωριμάσει σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες, οπότε το προζύμι είναι έτοιμο για χρήση.
Σε χαμηλή ταχύτητα ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 7’ έως ότου ομογενοποιηθούν. Αυξάνουμε ταχύτητα για 4’. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης 35°C. Μετά από 45’ ανάπαυση βρέχουμε καλά δυο χούφτες και αλευρώνουμε την επιφάνεια του κάδου. Με τις χούφτες αφαιρούμε τμήμα της ζύμης και το τοποθετούμε σε καλαθάκια ή φόρμες. Ανάπαυση 30’ ή έως ότου διακρίνουμε ρωγμές στην επιφάνεια της ζύμης.
Το ζυμάρι είναι πάρα πολύ ρευστό γι’ αυτό δεν πλάθεται και είναι υποχρεωτική η χρήση φόρμας ή καλαθιού. Ψήσιμο για 50’ ανάλογα το μέγεθος της ζύμης στους 240°C σε φούρνο με ταμπάνι. Απαιτείται αρκετός ατμός στην αρχή της έψησης.