Η συνταγή είναι από την Pastry Chef, Ελένη Θεοδοσοπούλου (Μονόκερως)
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος βάζουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και φορμάρουμε σε 8 μικρές τετράγωνες φόρμες για τάρτα. Βάζουμε τις τάρτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον μια ώρα.
Ψήνουμε στους 190ο C για 11-12 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το corn flour και χτυπάμε καλά με το φουέ/σύρμα. Μόλις το γάλα και η κρέμα ζεσταθούν βάζουμε το 1/3, σιγά σιγά (κορδόνι) στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται με την κρέμα για να μην κάνει πέτσα) και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τα φιστίκια και το αλάτι σε υψηλή ταχύτητα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει απαλή αλοιφή.
Παίρνουμε 400 γραμμάρια από την κρέμα μας και χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με φτερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και ενσωματώνουνε την υπόλοιπη κρέμα με μαρίζ, αφού την έχουμε χτυπήσει με φτερό στο μίξερ.
Λιώνουμε το βούτυρο, ξεφτίζουμε το κανταΐφι και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο ομοιόμορφα. Ψήνουμε στους 170ο C με αέρα μέχρι να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά).
Βάζουμε στο εσωτερικό της τάρτας την κρέμα πραλίνα μέχρι να καλυφθούν τα τοιχώματά της και ισιώνουμε με μια μικρή σπάτουλα. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε πάνω από την κρέμα πραλίνα την κρέμα εκμέκ, γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι και τέλος βάζουμε το κανταΐφι σε μικρές φούντες.
Συνταγή για 8 ταρτάκια
Ingredients
Directions
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος βάζουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και φορμάρουμε σε 8 μικρές τετράγωνες φόρμες για τάρτα. Βάζουμε τις τάρτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον μια ώρα.
Ψήνουμε στους 190ο C για 11-12 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το corn flour και χτυπάμε καλά με το φουέ/σύρμα. Μόλις το γάλα και η κρέμα ζεσταθούν βάζουμε το 1/3, σιγά σιγά (κορδόνι) στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται με την κρέμα για να μην κάνει πέτσα) και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τα φιστίκια και το αλάτι σε υψηλή ταχύτητα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει απαλή αλοιφή.
Παίρνουμε 400 γραμμάρια από την κρέμα μας και χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με φτερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και ενσωματώνουνε την υπόλοιπη κρέμα με μαρίζ, αφού την έχουμε χτυπήσει με φτερό στο μίξερ.
Λιώνουμε το βούτυρο, ξεφτίζουμε το κανταΐφι και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο ομοιόμορφα. Ψήνουμε στους 170ο C με αέρα μέχρι να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά).
Βάζουμε στο εσωτερικό της τάρτας την κρέμα πραλίνα μέχρι να καλυφθούν τα τοιχώματά της και ισιώνουμε με μια μικρή σπάτουλα. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε πάνω από την κρέμα πραλίνα την κρέμα εκμέκ, γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι και τέλος βάζουμε το κανταΐφι σε μικρές φούντες.
Συνταγή για 8 ταρτάκια