Η συνταγή είναι από τον Pastry Chef, Δημήτρη Οικονομίδη
Ιδιοκτήτη "Dimitris Economides"
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το κάρδαμο, και ανακατεύουμε πολύ καλά στους 30 °C.
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό (30°C), προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό και κάνουμε γαλάκτωμα με τη λιωμένη σοκολάτα και πάστα.
Ολοκληρώνουμε το γαλάκτωμα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός.
Σε κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του Ganache Σοκολάτα.
Χτυπάμε για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια ανεβάζουμε σταδιακά στη γρήγορη ταχύτητα και χτυπάμε για 8-10’.
Όταν η ζύμη έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και έχει αποκτήσει ελαστικότητα, προσθέτουμε το Ganache Σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου, στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να το απορροφήσει.
Πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα και αφήνουμε στους 28°C να τριπλασιαστούν σε μέγεθος και στη συνέχεια αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 150°C σε αερόθερμο φούρνο.
Ingredients
Directions
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το κάρδαμο, και ανακατεύουμε πολύ καλά στους 30 °C.
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό (30°C), προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό και κάνουμε γαλάκτωμα με τη λιωμένη σοκολάτα και πάστα.
Ολοκληρώνουμε το γαλάκτωμα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός.
Σε κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του Ganache Σοκολάτα.
Χτυπάμε για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια ανεβάζουμε σταδιακά στη γρήγορη ταχύτητα και χτυπάμε για 8-10’.
Όταν η ζύμη έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και έχει αποκτήσει ελαστικότητα, προσθέτουμε το Ganache Σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου, στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να το απορροφήσει.
Πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα και αφήνουμε στους 28°C να τριπλασιαστούν σε μέγεθος και στη συνέχεια αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 150°C σε αερόθερμο φούρνο.