fbpx

Τσουρέκι Σοκολάτας

Η συνταγή είναι από τον Pastry Chef, Δημήτρη Οικονομίδη
Ιδιοκτήτη "Dimitris Economides"

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 300 g Αυγά
 300 g Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
 300 g Γάλα πλήρες
 400 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 7 g Αλάτι
 1200 g Αλεύρι τσουρεκιού
 10 g Μαχλέπι
 1 g Μαστίχα
 1,50 g Κάρδαμο τριμμένο
 80 g Μαρμελάδα πορτοκάλι
 5 Πορτοκάλια βιολογικά (το ξύσμα μόνο)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ
 40 g Μαγιά νωπή
 300 g Αλεύρι τσουρεκιού
 300 g Νερό (30°C)
Ganach e σοκολάτας
 500 g Σοκολάτα Guanaja 70%
 50 g Φουντούκι πάστα
 200 g Κρέμα γάλακτος
 60 g Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το κάρδαμο, και ανακατεύουμε πολύ καλά στους 30 °C. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ
2

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό (30°C), προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο. 

Ganach e σοκολάτας
3

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό και κάνουμε γαλάκτωμα με τη λιωμένη σοκολάτα και πάστα.

4

Ολοκληρώνουμε το γαλάκτωμα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός. 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
5

Σε κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του Ganache Σοκολάτα. 

6

Χτυπάμε για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια ανεβάζουμε σταδιακά στη γρήγορη ταχύτητα και χτυπάμε για 8-10’. 

7

Όταν η ζύμη έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και έχει αποκτήσει ελαστικότητα, προσθέτουμε το Ganache Σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου, στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να το απορροφήσει. 

8

Πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα και αφήνουμε στους 28°C να τριπλασιαστούν σε μέγεθος και στη συνέχεια αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 150°C σε αερόθερμο φούρνο. 

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 300 g Αυγά
 300 g Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
 300 g Γάλα πλήρες
 400 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 7 g Αλάτι
 1200 g Αλεύρι τσουρεκιού
 10 g Μαχλέπι
 1 g Μαστίχα
 1,50 g Κάρδαμο τριμμένο
 80 g Μαρμελάδα πορτοκάλι
 5 Πορτοκάλια βιολογικά (το ξύσμα μόνο)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ
 40 g Μαγιά νωπή
 300 g Αλεύρι τσουρεκιού
 300 g Νερό (30°C)
Ganach e σοκολάτας
 500 g Σοκολάτα Guanaja 70%
 50 g Φουντούκι πάστα
 200 g Κρέμα γάλακτος
 60 g Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το κάρδαμο, και ανακατεύουμε πολύ καλά στους 30 °C. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ
2

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό (30°C), προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο. 

Ganach e σοκολάτας
3

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό και κάνουμε γαλάκτωμα με τη λιωμένη σοκολάτα και πάστα.

4

Ολοκληρώνουμε το γαλάκτωμα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός. 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
5

Σε κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του Ganache Σοκολάτα. 

6

Χτυπάμε για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια ανεβάζουμε σταδιακά στη γρήγορη ταχύτητα και χτυπάμε για 8-10’. 

7

Όταν η ζύμη έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και έχει αποκτήσει ελαστικότητα, προσθέτουμε το Ganache Σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου, στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να το απορροφήσει. 

8

Πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα και αφήνουμε στους 28°C να τριπλασιαστούν σε μέγεθος και στη συνέχεια αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 150°C σε αερόθερμο φούρνο. 

Notes

Τσουρέκι Σοκολάτας

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.