fbpx

από | Ιούλ 15, 2024 | Τεχνικά Θέματα

Οι προκλήσεις στη σύγχρονη αρτοποιία και ο ρόλος της μαγιάς αργής ωρίμανσης L’hirondelle 1895

Οι προκλήσεις στη σύγχρονη αρτοποιία και ο ρόλος της της μαγιάς αργής ωρίμανσης L’hirondelle 1895

Η μαγιά αργής ωρίμανσης Lhirondelle 1895 είναι προσαρμοσμένη είτε για αργή ωρίμανση σε μάζα, είτε σε διαμορφωμένα προϊόντα.

Τεχνική μαγιά αργής ωρίμανσης Lhirondelle 1895

Χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη τεχνική μαγιά αργής ωρίμανσης, ο βιοτέχνης αρτοποιός έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει την τεχνογνωσία της αγνής παραδοσιακής χωριάτικης ποιότητας που τόσο αποζητά σήμερα ο τελικός καταναλωτής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στην εφαρμογή της, που συναντώνται συχνά, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων που έχει η τεχνική της αργής ωρίμανσης:

  • Η χρήση νέων αλεύρων με δύσκολα χαρακτηριστικά.
  • Οι τεχνικές αργής ωρίμανσης: ελεγχόμενη ανάπτυξη σε ψυγείο , ανάπτυξη στο περιβάλλον.
  • Η εξάσκηση μακροχρόνιων ωριμάνσεων για την προώθηση των αρωμάτων.

Από την άλλη, το επάγγελμα του αρτοποιού δεν επικεντρώνεται πλέον μόνο στην παρασκευή ψωμιού. Ο αρτοποιός πρέπει τώρα αναπτύξει τα σνακς και να έχει ποικιλία στην προσφορά προϊόντων. Αυτά θα αποτελέσουν ουσιαστικούς μοχλούς ανάπτυξης για τον κύκλο εργασιών της επιχείρησής του. Παράλληλα, παρατηρείται η επιστροφή στη σπιτική τυρόπιτα, η ανάπτυξη μικρών γλυκών ή αλμυρών. Η μαγιά πρέπει να προσαρμοστεί σήμερα σε όλες αυτές τις αλλαγές και πάνω από όλα να καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλα αυτά.

Σύμφωνα με τη διαθέσιμη τράπεζα στελεχών του μύκητα cerevisiae  που διαθέτει η Lesaffre, η ομάδα εργασίας «καινοτομία μαγιάς» στο Στρασβούργο εστίασε την έρευνά της σε διάφορους τύπους γνωστών ζυμομυκήτων κάτω από το στέλεχος  saccharomyces cerevisiae. Οι ερευνητές κατάφεραν να προσαρμόσουν τα στελέχη αυτά ώστε  να εκφράζουν φυσικά ζυμωτικές ιδιότητες και συμπληρωματικές λειτουργίες. Αυτά τα νέα στελέχη  έχουν δοκιμαστεί από μια ομάδα τεχνιτών για αρκετούς μήνες και το αποτέλεσμα είναι η μαγιά αργής ωρίμανσης Lhirondelle 1895.

Η μαγιά αργής ωρίμανσης Lhirondelle 1895 ανταποκρίνεται τέλεια τόσο στις παραδοσιακές  τεχνικές αρτοποίησης , όσο και στις σύγχρονες τεχνικές αρτοποίησης που έχουν αναπτυχθεί.

Η μαγιά αργής ωρίμανσης L’hirondelle 1895 είναι μια νέα γενιά μαγιάς που όχι μόνο σέβεται αλλά και αναπτύσσει την κλασική παραδοσιακή γεύση του ψωμιού από το χωριό. Είναι η ιδανική μαγιά για την παρασκευή ψωμιού με πλούσια αρώματα και γεύσεις όπως παλιά. Η μαγιά αργής ωρίμανσης L’hirondelle 1895 είναι η κατάλληλη μαγιά όχι μόνο για την παρασκευή παραδοσιακού ελληνικού ψωμιού, αλλά και για όλους τους  τύπους ψωμιών με γεύση, άρωμα και διατηρησιμότητα. Διευκολύνει τη δουλειά του αρτοποιού σε όλες τις παραλλαγές αργής ωρίμανσης: περιβάλλον, ψυγείο. Με την κλασική μαγιά συνήθως η ζύμη ξεχειλίζει από τον κάδο όταν την παίρνετε πίσω για διαμόρφωση. Με τη μαγιά αργής ωρίμανσης L’hirondelle 1895 η ζύμη ελέγχεται και παραμένει στο ύψος του δοχείου. Η ζύμωση είναι πιο ήπια και πιο αργή, ενώ η ζύμη δεν ‘κάθεται’ όταν ανοίγει το καπάκι.

Συνοψίζοντας, ας δούμε όλα τα πλεονεκτήματα της μαγιάς L’hirondelle 1895 και πώς η μαγιά αυτή δίνει λύσεις στη σύγχρονη αρτοποιία:

  • Η αντοχή της σε υψηλές θερμοκρασίες ζυμωτηριού είναι βέλτιστη.
  • Βελτιώνει την δύναμη της ζύμης.
  • Το κόψιμο είναι καλύτερο χωρίς να σκιστεί η ζύμη.
  • Η ζύμωση κορυφώνεται κατά την διάρκεια του ψησίματος στο φούρνο.
  • Με τη L’hirondelle 1895 αποτρέπεται το ΄κάθισμα’ όταν το ψωμί βγαίνει από το φούρνο.
  • Επιτυγχάνεται η τραγανότητα στην κόρα.
  • Δεν σκουρένει η κόρα , φαινόμενο που παρατηρείται  μερικές φορές σε ψωμιά αργής ωρίμανσης.
  • Η μαγιά αργής ωρίμανσης L’hirondelle 1895 δίνει επίσης εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην παρασκευή γλυκών ζυμαριών.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Μάθετε για την καινοτόμα λύση της L’hirondelle 1895! 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.