Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων, είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη γιορτή του Πάσχα. Εδώ σας το παρουσιάζουμε σε μία πολύ γευστική παραλλαγή με γέμιση πραλίνας φουντουκιού.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά, ελαφρώς ζεσταμένα, για 3’ στην αργή ταχύτητα και 20’ στη γρήγορη ταχύτητα. Τελευταίο προσθέτουμε λιωμένο το βούτυρο, όταν βάλουμε τη δεύτερη ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και στοφάρουμε. Αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 160οC για 35-40’.
Όταν κρυώσει το τσουρέκι, το κόβουμε στη μέση και το σιροπιάζουμε βουτώντας το σε ελαφρύ 28ο Brix σιρόπι. Σουρώνουμε καλά σε συρμάτινη σχάρα.
Πραλίνα φουντουκιού. Φουντούκι ελαφρώς σπασμένο.
Με σακούλα κορνέ βάζουμε στο κάτω μέρος του σιροπιασμένου τσουρεκιού την πραλίνα και πασπαλίζουμε τα κομμάτια φουντουκιού. Τοποθετούμε το πάνω μέρος και γαρνίρουμε με ρευστή λευκή σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι.
Καλή επιτυχία!
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά, ελαφρώς ζεσταμένα, για 3’ στην αργή ταχύτητα και 20’ στη γρήγορη ταχύτητα. Τελευταίο προσθέτουμε λιωμένο το βούτυρο, όταν βάλουμε τη δεύτερη ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και στοφάρουμε. Αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 160οC για 35-40’.
Όταν κρυώσει το τσουρέκι, το κόβουμε στη μέση και το σιροπιάζουμε βουτώντας το σε ελαφρύ 28ο Brix σιρόπι. Σουρώνουμε καλά σε συρμάτινη σχάρα.
Πραλίνα φουντουκιού. Φουντούκι ελαφρώς σπασμένο.
Με σακούλα κορνέ βάζουμε στο κάτω μέρος του σιροπιασμένου τσουρεκιού την πραλίνα και πασπαλίζουμε τα κομμάτια φουντουκιού. Τοποθετούμε το πάνω μέρος και γαρνίρουμε με ρευστή λευκή σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι.
Καλή επιτυχία!