Κλασικό, ιστορικά παραδοσιακό, διαχρονικής αξίας, βάση για νέα προϊόντα. Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αποτελούν μικρό μέρος για την περιγραφή ενός από τα βασικότερα παρασκευάσματα του αρτοζαχαροπλαστείου μας.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, βάζουμε σε μπασίνα τ’ αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το βούτυρο. Έχουμε το αλεύρι με όλα τα αρωματικά στο μίξερ μαζί με τη λιωμένη μαγιά.
Ζυμώνουμε με το γάντζο στην πρώτη ταχύτητα προσθέτοντας τα υλικά της μπασίνας. Μόλις αφομοιωθούν βάζουμε τη δεύτερη ταχύτητα και χτυπάμε ρίχνοντας σταγόνα – σταγόνα το ζεστό βούτυρο. Το ζύμωμα διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι η ζύμη κατά το χτύπημα να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στη στόφα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Κόβουμε, ζυγίζουμε και ανοίγουμε σε φυτίλια. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί στο πάγκο και πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε. Αφού αλλείψουμε με αυγό, ψήνουμε στους 170 oC σε χρόνο ανάλογο του βάρους των τεμαχίων.
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, βάζουμε σε μπασίνα τ’ αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το βούτυρο. Έχουμε το αλεύρι με όλα τα αρωματικά στο μίξερ μαζί με τη λιωμένη μαγιά.
Ζυμώνουμε με το γάντζο στην πρώτη ταχύτητα προσθέτοντας τα υλικά της μπασίνας. Μόλις αφομοιωθούν βάζουμε τη δεύτερη ταχύτητα και χτυπάμε ρίχνοντας σταγόνα – σταγόνα το ζεστό βούτυρο. Το ζύμωμα διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι η ζύμη κατά το χτύπημα να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στη στόφα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Κόβουμε, ζυγίζουμε και ανοίγουμε σε φυτίλια. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί στο πάγκο και πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε. Αφού αλλείψουμε με αυγό, ψήνουμε στους 170 oC σε χρόνο ανάλογο του βάρους των τεμαχίων.