fbpx

Τσουρέκι γεμιστό

Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων, είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη γιορτή του Πάσχα. Εδώ σας το παρουσιάζουμε σε μία πολύ γευστική παραλλαγή με γέμιση πραλίνας φουντουκιού.

Υλικά
 1 kg αλεύρι για τσουρέκι
 320 g ζάχαρη
 4 τμχ. αυγά
 200 g γάλα νωπό
 20 g μαχλέπι
 1 πορτοκάλι ξύσμα
 2 g μαστίχα
 100 g μαγιά
 100 g νερό
 200 g βούτυρο
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά, ελαφρώς ζεσταμένα, για 3’ στην αργή ταχύτητα και 20’ στη γρήγορη ταχύτητα. Τελευταίο προσθέτουμε λιωμένο το βούτυρο, όταν βάλουμε τη δεύτερη ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και στοφάρουμε. Αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 160οC για 35-40’.

Σιρόπιασμα
2

Όταν κρυώσει το τσουρέκι, το κόβουμε στη μέση και το σιροπιάζουμε βουτώντας το σε ελαφρύ 28ο Brix σιρόπι. Σουρώνουμε καλά σε συρμάτινη σχάρα.

Γέμιση
3

Πραλίνα φουντουκιού. Φουντούκι ελαφρώς σπασμένο.

Μοντάρισμα
4

Με σακούλα κορνέ βάζουμε στο κάτω μέρος του σιροπιασμένου τσουρεκιού την πραλίνα και πασπαλίζουμε τα κομμάτια φουντουκιού. Τοποθετούμε το πάνω μέρος και γαρνίρουμε με ρευστή λευκή σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι.

Καλή επιτυχία!

Ingredients

Υλικά
 1 kg αλεύρι για τσουρέκι
 320 g ζάχαρη
 4 τμχ. αυγά
 200 g γάλα νωπό
 20 g μαχλέπι
 1 πορτοκάλι ξύσμα
 2 g μαστίχα
 100 g μαγιά
 100 g νερό
 200 g βούτυρο

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά, ελαφρώς ζεσταμένα, για 3’ στην αργή ταχύτητα και 20’ στη γρήγορη ταχύτητα. Τελευταίο προσθέτουμε λιωμένο το βούτυρο, όταν βάλουμε τη δεύτερη ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και στοφάρουμε. Αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 160οC για 35-40’.

Σιρόπιασμα
2

Όταν κρυώσει το τσουρέκι, το κόβουμε στη μέση και το σιροπιάζουμε βουτώντας το σε ελαφρύ 28ο Brix σιρόπι. Σουρώνουμε καλά σε συρμάτινη σχάρα.

Γέμιση
3

Πραλίνα φουντουκιού. Φουντούκι ελαφρώς σπασμένο.

Μοντάρισμα
4

Με σακούλα κορνέ βάζουμε στο κάτω μέρος του σιροπιασμένου τσουρεκιού την πραλίνα και πασπαλίζουμε τα κομμάτια φουντουκιού. Τοποθετούμε το πάνω μέρος και γαρνίρουμε με ρευστή λευκή σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι.

Καλή επιτυχία!

Notes

Τσουρέκι γεμιστό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.