fbpx

Μελομακάρονα

Συνταγή από: www.loulismills.gr

Το απόλυτο κέρασμα των γιορτών!

ΥΛΙΚΑ
 750 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 250 g αλεύρι Super Αμερικής
 500 g λάδι
 200 g χυμό πορτοκάλι
 100 g κονιάκ
 200 g ζάχαρη
 12 g μπέικιν πάουντερ
 6 g αμμωνία
 3 g σόδα
 10 g κανέλα
 1 g γαρύφαλλο
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΣΙΡΟΠΙ
 1000 g νερό
 1500 g ζάχαρη
 250 g γλυκόζη
 2 ξυλάκια κανέλα
ΥΛΙΚΑ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5’ με το φτερό. Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

2

Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα. Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24’. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι. Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

ΣΙΡΟΠΙ
3

Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 750 g αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 250 g αλεύρι Super Αμερικής
 500 g λάδι
 200 g χυμό πορτοκάλι
 100 g κονιάκ
 200 g ζάχαρη
 12 g μπέικιν πάουντερ
 6 g αμμωνία
 3 g σόδα
 10 g κανέλα
 1 g γαρύφαλλο
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΣΙΡΟΠΙ
 1000 g νερό
 1500 g ζάχαρη
 250 g γλυκόζη
 2 ξυλάκια κανέλα

Directions

ΥΛΙΚΑ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5’ με το φτερό. Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

2

Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα. Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24’. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι. Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

ΣΙΡΟΠΙ
3

Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Notes

Μελομακάρονα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.