Κλασικό ψωμάκι με σταφίδες, αυτή τη φορά με πλούσια γεύση κακάο, πλασμένο σε καλαθάκι, κομμένο σε φέτες και φρυγανισμένο. Ένα ελαφρύ σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας, εκτός από τις σταφίδες και τη σοκολάτα, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 8’ ακόμη στη γρήγορη. Τέλος, ενσωματώνουμε στη ζύμη μας τις σταφίδες και τα κομματάκια σοκολάτας ζυμώνοντας ελαφρά για 1’ με τα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’ περίπου, και στη συνέχεια πλάθουμε και τοποθετούμε σε καλαθάκι ξύλινο. Αφού ξεκουραστεί για ακόμη μία ώρα περίπου, ξεφορμάρουμε και τουμπαρουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε στους 230οC για 30’ περίπου.
Μετά το ψήσιμο αφήνουμε το ψωμάκι μας να κρυώσει και μπορούμε αν θέλουμε να το κόψουμε σε φετούλες και να τις φρυγανίσουμε για 15’ στους 190οC.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας, εκτός από τις σταφίδες και τη σοκολάτα, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 8’ ακόμη στη γρήγορη. Τέλος, ενσωματώνουμε στη ζύμη μας τις σταφίδες και τα κομματάκια σοκολάτας ζυμώνοντας ελαφρά για 1’ με τα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’ περίπου, και στη συνέχεια πλάθουμε και τοποθετούμε σε καλαθάκι ξύλινο. Αφού ξεκουραστεί για ακόμη μία ώρα περίπου, ξεφορμάρουμε και τουμπαρουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε στους 230οC για 30’ περίπου.
Μετά το ψήσιμο αφήνουμε το ψωμάκι μας να κρυώσει και μπορούμε αν θέλουμε να το κόψουμε σε φετούλες και να τις φρυγανίσουμε για 15’ στους 190οC.