fbpx

Σταφιδόψωμο φρυγανισμένο με κακάο

Κλασικό ψωμάκι με σταφίδες, αυτή τη φορά με πλούσια γεύση κακάο, πλασμένο σε καλαθάκι, κομμένο σε φέτες και φρυγανισμένο. Ένα ελαφρύ σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι 70% δυνατό
 270 g νερό
 20 g μαγιά
 10 g αλάτι
 20 g ζάχαρη
 200 g σταφίδες κορινθιακές
 30 g βούτυρο 82%
 20 g κακάο σκόνη
 70 g σοκολάτα (τεμαχισμένη σε κομματάκια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας, εκτός από τις σταφίδες και τη σοκολάτα, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 8’ ακόμη στη γρήγορη. Τέλος, ενσωματώνουμε στη ζύμη μας τις σταφίδες και τα κομματάκια σοκολάτας ζυμώνοντας ελαφρά για 1’ με τα χέρια.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’ περίπου, και στη συνέχεια πλάθουμε και τοποθετούμε σε καλαθάκι ξύλινο. Αφού ξεκουραστεί για ακόμη μία ώρα περίπου, ξεφορμάρουμε και τουμπαρουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε στους 230οC για 30’ περίπου.

3

Μετά το ψήσιμο αφήνουμε το ψωμάκι μας να κρυώσει και μπορούμε αν θέλουμε να το κόψουμε σε φετούλες και να τις φρυγανίσουμε για 15’ στους 190οC.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι 70% δυνατό
 270 g νερό
 20 g μαγιά
 10 g αλάτι
 20 g ζάχαρη
 200 g σταφίδες κορινθιακές
 30 g βούτυρο 82%
 20 g κακάο σκόνη
 70 g σοκολάτα (τεμαχισμένη σε κομματάκια)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας, εκτός από τις σταφίδες και τη σοκολάτα, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 8’ ακόμη στη γρήγορη. Τέλος, ενσωματώνουμε στη ζύμη μας τις σταφίδες και τα κομματάκια σοκολάτας ζυμώνοντας ελαφρά για 1’ με τα χέρια.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’ περίπου, και στη συνέχεια πλάθουμε και τοποθετούμε σε καλαθάκι ξύλινο. Αφού ξεκουραστεί για ακόμη μία ώρα περίπου, ξεφορμάρουμε και τουμπαρουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε στους 230οC για 30’ περίπου.

3

Μετά το ψήσιμο αφήνουμε το ψωμάκι μας να κρυώσει και μπορούμε αν θέλουμε να το κόψουμε σε φετούλες και να τις φρυγανίσουμε για 15’ στους 190οC.

Σταφιδόψωμο φρυγανισμένο με κακάο

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.