fbpx

“Κρητικό” με αλεύρι από κριθάρι και χαρούπι

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι κριθαρένιο
 200 g αλεύρι απο χαρούπι
 100 g αλεύρι 70% δυνατό
 1000 g αλεύρι 90%
 20 g αλάτι
 20 g υγρή βύνη
 10 g μαγιά
 200 g αναπιασμένο προζύμι σταρένιο
 50 g ηλιέλαιο
 1600 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγή μας, προσθέτοντας σταδιακά το νερό, για 10’ στην αργή ταχύτητα και για 4’ στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι μας για 60’, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος (~650g) και τοποθετούμε μέσα σε ξύλινα καλαθάκια.

3

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30’, τουμπάρουμε και ψήνουμε
στους 240°C για περίπου 50’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι κριθαρένιο
 200 g αλεύρι απο χαρούπι
 100 g αλεύρι 70% δυνατό
 1000 g αλεύρι 90%
 20 g αλάτι
 20 g υγρή βύνη
 10 g μαγιά
 200 g αναπιασμένο προζύμι σταρένιο
 50 g ηλιέλαιο
 1600 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγή μας, προσθέτοντας σταδιακά το νερό, για 10’ στην αργή ταχύτητα και για 4’ στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι μας για 60’, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος (~650g) και τοποθετούμε μέσα σε ξύλινα καλαθάκια.

3

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30’, τουμπάρουμε και ψήνουμε
στους 240°C για περίπου 50’.

Notes

“Κρητικό” με αλεύρι από κριθάρι και χαρούπι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.