Η συνταγή είναι από τον Περικλή Βούρθη
Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά (εγώ συνηθίζω να το κάνω από το βράδυ και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένα με μια πετσέτα για τουλάχιστον 8 ώρες). Η ζύμη είναι αρκετά υγρή αλλά μην το φοβάστε.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά. Τοποθετήστε τη ζύμη σε αντικολλητική φόρμα και αφήστε να ωριμάσει αυξάνοντας τον όγκο της περίπου στο 30%.
Αν δεν έχετε αντικολλητική φόρμα, αλείψτε την με λάδι πριν τοποθετήσετε τη ζύμη. Ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε την φόρμα στο φούρνο και μειώνουμε στους 180°C. Ψήνουμε για περίπου 1,30” ώρα.
Η θερμοκρασία στον πύρινα του ψωμιού θα πρέπει να είναι στους 98°C. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Τυλίγουνε με μια πετσέτα αν θελουμε το ψωμί να έχει μαλακή υφή.
Ingredients
Directions
Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά (εγώ συνηθίζω να το κάνω από το βράδυ και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένα με μια πετσέτα για τουλάχιστον 8 ώρες). Η ζύμη είναι αρκετά υγρή αλλά μην το φοβάστε.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά. Τοποθετήστε τη ζύμη σε αντικολλητική φόρμα και αφήστε να ωριμάσει αυξάνοντας τον όγκο της περίπου στο 30%.
Αν δεν έχετε αντικολλητική φόρμα, αλείψτε την με λάδι πριν τοποθετήσετε τη ζύμη. Ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε την φόρμα στο φούρνο και μειώνουμε στους 180°C. Ψήνουμε για περίπου 1,30” ώρα.
Η θερμοκρασία στον πύρινα του ψωμιού θα πρέπει να είναι στους 98°C. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Τυλίγουνε με μια πετσέτα αν θελουμε το ψωμί να έχει μαλακή υφή.