Saint Honore

Η συνταγή είναι από τον κ. Παντελή Πλατή, Pastry Chef Ledra Foods

Yields1 Serving
Plant based ζύμη τάρτας
 240 g ζάχαρη άχνη
 268 g Be Better Vegan βούτυρο
 615 g αλεύρι
 27 g άμυλο καλαμποκιού
 105 g νερό
Plant based ζύμη millfeuille
 330 g αλεύρι
 165 g νερό
 33 g ζάχαρη
 5 g αλάτι
 16 g φρέσκια μαγιά
 16 g Βe Better Vegan βούτυρο
κρέμα πατισερί
 700 g γάλα
 42 g άμυλο καλαμποκιού
 90 g ζάχαρη
 228 g κρόκοι
 300 g zephyr caramel
διογκωμένη κρέμα σοκολάτας
 110 g κρέμα γάλακτος 1
 36 g γάλα
 25 g γλυκόζη
 1 λοβός βανίλιας
 124 g zephyr caramel
 2 g gelatin gold
 110 g κρέμα γάλακτος 2
ζύμη choux
 250 g νερό
 250 g γάλα
 250 g βούτυρο
 5 g αλάτι
 5 g αλεύρι 
 350 g αλεύρι
 450 g αυγά
caramel filling
 195 g νερό
 485 g ζάχαρη
 820 g κρέμα γάλακτος
 15 g ανθός αλατιού
plant based ζύμη τάρτας
1

Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας επιτραπέζιο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο και την άχνη. Προσθέτουμε αλεύρι και άμυλο και στη συνέχεια σταδιακά το νερό. Ανοίγουμε με έναν πλάστη και το αφήνουμε στην άκρη.

plant based ζύμη millfeuille
2

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου δέκα λεπτά με το γάντζο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πλάκες 60x40.

3

Τοποθετούμε στη μέση της ζύμης 850 γρ. be better vegan βούτυρο σε πλάκα και κάνουμε φάκελο.

4

Κάνουμε ένα μονό πέρασμα και ένα διπλό. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες.

5

Κόβουμε περίμετρο όσο και της τάρτας και τα ψήνουμε μαζί στο στεφάνι για την τάρτα, για 15 λεπτά, στους 180°C.

κρέμα πατισερί
6

Κάνουμε μια πατισερί. Αφού η κρέμα φτάσει στους 40°C προσθέτουμε τη σοκολάτα και μπιμάρουμε.

διογκωμένη κρέμα σοκολάτας
7

Βράζουμε γάλα, γλυκόζη, κρέμα γάλακτος 1 και βανίλια. Κάνουμε ένα γκανάζ με τη σοκολάτα, μπιμάρουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες και την κρέμα γάλακτος 2. Χτυπάμε στο μίξερ την επόμενη μέρα.

ζύμη choux
8

Κάνουμε μια κλασσική ζύμη choux. Ψήνουμε για 17 λεπτά στους 175°C.

caramel filling
9

Κάνουμε καραμέλα νερό και ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια βράζουμε την καραμέλα μέχρι να δέσει.

Μοντάρισμα
10

Αφού ψηθεί η τάρτα και κρυώσει, τοποθετούμε την κρέμα πατισερί.

11

Γεμίζουμε τα choux με καραμέλα και καλύπτουμε με τη διογκωμένη κρέμα σοκολάτας.

12

Διακοσμούμε με choux βουτηγμένα σε καραμέλα.

Ingredients

Plant based ζύμη τάρτας
 240 g ζάχαρη άχνη
 268 g Be Better Vegan βούτυρο
 615 g αλεύρι
 27 g άμυλο καλαμποκιού
 105 g νερό
Plant based ζύμη millfeuille
 330 g αλεύρι
 165 g νερό
 33 g ζάχαρη
 5 g αλάτι
 16 g φρέσκια μαγιά
 16 g Βe Better Vegan βούτυρο
κρέμα πατισερί
 700 g γάλα
 42 g άμυλο καλαμποκιού
 90 g ζάχαρη
 228 g κρόκοι
 300 g zephyr caramel
διογκωμένη κρέμα σοκολάτας
 110 g κρέμα γάλακτος 1
 36 g γάλα
 25 g γλυκόζη
 1 λοβός βανίλιας
 124 g zephyr caramel
 2 g gelatin gold
 110 g κρέμα γάλακτος 2
ζύμη choux
 250 g νερό
 250 g γάλα
 250 g βούτυρο
 5 g αλάτι
 5 g αλεύρι 
 350 g αλεύρι
 450 g αυγά
caramel filling
 195 g νερό
 485 g ζάχαρη
 820 g κρέμα γάλακτος
 15 g ανθός αλατιού

Directions

plant based ζύμη τάρτας
1

Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας επιτραπέζιο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο και την άχνη. Προσθέτουμε αλεύρι και άμυλο και στη συνέχεια σταδιακά το νερό. Ανοίγουμε με έναν πλάστη και το αφήνουμε στην άκρη.

plant based ζύμη millfeuille
2

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου δέκα λεπτά με το γάντζο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πλάκες 60x40.

3

Τοποθετούμε στη μέση της ζύμης 850 γρ. be better vegan βούτυρο σε πλάκα και κάνουμε φάκελο.

4

Κάνουμε ένα μονό πέρασμα και ένα διπλό. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες.

5

Κόβουμε περίμετρο όσο και της τάρτας και τα ψήνουμε μαζί στο στεφάνι για την τάρτα, για 15 λεπτά, στους 180°C.

κρέμα πατισερί
6

Κάνουμε μια πατισερί. Αφού η κρέμα φτάσει στους 40°C προσθέτουμε τη σοκολάτα και μπιμάρουμε.

διογκωμένη κρέμα σοκολάτας
7

Βράζουμε γάλα, γλυκόζη, κρέμα γάλακτος 1 και βανίλια. Κάνουμε ένα γκανάζ με τη σοκολάτα, μπιμάρουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες και την κρέμα γάλακτος 2. Χτυπάμε στο μίξερ την επόμενη μέρα.

ζύμη choux
8

Κάνουμε μια κλασσική ζύμη choux. Ψήνουμε για 17 λεπτά στους 175°C.

caramel filling
9

Κάνουμε καραμέλα νερό και ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια βράζουμε την καραμέλα μέχρι να δέσει.

Μοντάρισμα
10

Αφού ψηθεί η τάρτα και κρυώσει, τοποθετούμε την κρέμα πατισερί.

11

Γεμίζουμε τα choux με καραμέλα και καλύπτουμε με τη διογκωμένη κρέμα σοκολάτας.

12

Διακοσμούμε με choux βουτηγμένα σε καραμέλα.

Notes

Saint Honore

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.