Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας επιτραπέζιο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο και την άχνη. Προσθέτουμε αλεύρι και άμυλο και στη συνέχεια σταδιακά το νερό. Ανοίγουμε με έναν πλάστη και το αφήνουμε στην άκρη.
plant based ζύμη millfeuille
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου δέκα λεπτά με το γάντζο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πλάκες 60x40.
3
Τοποθετούμε στη μέση της ζύμης 850 γρ. be better vegan βούτυρο σε πλάκα και κάνουμε φάκελο.
4
Κάνουμε ένα μονό πέρασμα και ένα διπλό. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες.
5
Κόβουμε περίμετρο όσο και της τάρτας και τα ψήνουμε μαζί στο στεφάνι για την τάρτα, για 15 λεπτά, στους 180°C.
κρέμα πατισερί
6
Κάνουμε μια πατισερί. Αφού η κρέμα φτάσει στους 40°C προσθέτουμε τη σοκολάτα και μπιμάρουμε.
διογκωμένη κρέμα σοκολάτας
7
Βράζουμε γάλα, γλυκόζη, κρέμα γάλακτος 1 και βανίλια. Κάνουμε ένα γκανάζ με τη σοκολάτα, μπιμάρουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες και την κρέμα γάλακτος 2. Χτυπάμε στο μίξερ την επόμενη μέρα.
ζύμη choux
8
Κάνουμε μια κλασσική ζύμη choux. Ψήνουμε για 17 λεπτά στους 175°C.
caramel filling
9
Κάνουμε καραμέλα νερό και ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια βράζουμε την καραμέλα μέχρι να δέσει.
Μοντάρισμα
10
Αφού ψηθεί η τάρτα και κρυώσει, τοποθετούμε την κρέμα πατισερί.
11
Γεμίζουμε τα choux με καραμέλα και καλύπτουμε με τη διογκωμένη κρέμα σοκολάτας.
12
Διακοσμούμε με choux βουτηγμένα σε καραμέλα.
Ingredients
Plant based ζύμη τάρτας
240gζάχαρη άχνη
268gBe Better Vegan βούτυρο
615gαλεύρι
27gάμυλο καλαμποκιού
105gνερό
Plant based ζύμη millfeuille
330gαλεύρι
165gνερό
33gζάχαρη
5gαλάτι
16gφρέσκια μαγιά
16gΒe Better Vegan βούτυρο
κρέμα πατισερί
700gγάλα
42gάμυλο καλαμποκιού
90gζάχαρη
228gκρόκοι
300gzephyr caramel
διογκωμένη κρέμα σοκολάτας
110gκρέμα γάλακτος 1
36gγάλα
25gγλυκόζη
1λοβός βανίλιας
124gzephyr caramel
2ggelatin gold
110gκρέμα γάλακτος 2
ζύμη choux
250gνερό
250gγάλα
250gβούτυρο
5gαλάτι
5gαλεύρι
350gαλεύρι
450gαυγά
caramel filling
195gνερό
485gζάχαρη
820gκρέμα γάλακτος
15gανθός αλατιού
Directions
plant based ζύμη τάρτας
1
Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας επιτραπέζιο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο και την άχνη. Προσθέτουμε αλεύρι και άμυλο και στη συνέχεια σταδιακά το νερό. Ανοίγουμε με έναν πλάστη και το αφήνουμε στην άκρη.
plant based ζύμη millfeuille
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου δέκα λεπτά με το γάντζο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πλάκες 60x40.
3
Τοποθετούμε στη μέση της ζύμης 850 γρ. be better vegan βούτυρο σε πλάκα και κάνουμε φάκελο.
4
Κάνουμε ένα μονό πέρασμα και ένα διπλό. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες.
5
Κόβουμε περίμετρο όσο και της τάρτας και τα ψήνουμε μαζί στο στεφάνι για την τάρτα, για 15 λεπτά, στους 180°C.
κρέμα πατισερί
6
Κάνουμε μια πατισερί. Αφού η κρέμα φτάσει στους 40°C προσθέτουμε τη σοκολάτα και μπιμάρουμε.
διογκωμένη κρέμα σοκολάτας
7
Βράζουμε γάλα, γλυκόζη, κρέμα γάλακτος 1 και βανίλια. Κάνουμε ένα γκανάζ με τη σοκολάτα, μπιμάρουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες και την κρέμα γάλακτος 2. Χτυπάμε στο μίξερ την επόμενη μέρα.
ζύμη choux
8
Κάνουμε μια κλασσική ζύμη choux. Ψήνουμε για 17 λεπτά στους 175°C.
caramel filling
9
Κάνουμε καραμέλα νερό και ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια βράζουμε την καραμέλα μέχρι να δέσει.
Μοντάρισμα
10
Αφού ψηθεί η τάρτα και κρυώσει, τοποθετούμε την κρέμα πατισερί.
11
Γεμίζουμε τα choux με καραμέλα και καλύπτουμε με τη διογκωμένη κρέμα σοκολάτας.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.