fbpx

Αυθεντική Γαλλική Creme Patisserie με φράουλες

Η συνταγή είναι από τον κ. Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1200 g γάλα 
 33 g ζάχαρη
 80 g αλεύρι
 20 g άμυλο
 4 αυγά
 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο.

2

Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, πριν ακόμα ζεσταθεί, και ανακατεύουμε. 

3

Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. 

4

Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε  το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

5

Όταν δέσει, ρίχνουμε την κρέμα σε κάδο από μίξερ με φτερό και κρυώνουμε στην πρώτη ταχύτητα.

6

Εάν τη θέλουμε λίγο πιο βελούδινη υφή προσθέτουμε κατά την ανάδευση στο κρύωμα 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος 35%. Αφήνουμε  μια μέρα στο ψυγείο και δουλεύουμε την επόμενη.

7

Κόβουμε φράουλες στη βάση του ποτηριού γεμίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε ξανά με φράουλες.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1200 g γάλα 
 33 g ζάχαρη
 80 g αλεύρι
 20 g άμυλο
 4 αυγά
 Βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο.

2

Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, πριν ακόμα ζεσταθεί, και ανακατεύουμε. 

3

Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. 

4

Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε  το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

5

Όταν δέσει, ρίχνουμε την κρέμα σε κάδο από μίξερ με φτερό και κρυώνουμε στην πρώτη ταχύτητα.

6

Εάν τη θέλουμε λίγο πιο βελούδινη υφή προσθέτουμε κατά την ανάδευση στο κρύωμα 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος 35%. Αφήνουμε  μια μέρα στο ψυγείο και δουλεύουμε την επόμενη.

7

Κόβουμε φράουλες στη βάση του ποτηριού γεμίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε ξανά με φράουλες.

Notes

Αυθεντική Γαλλική Creme Patisserie με φράουλες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.