fbpx

Ψωμί Ποντιακό

Η συνταγή είναι από το κ. Γιάννη Δρόσο, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ν. Καβάλας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 4 kg Αλεύρι σταρένιο
 1 kg Τ 70%
 100 g Αλάτι
 500 g Προζύμι
 50 g Μαγιά νωπή
 250 g Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά στην αργή και για 7 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι.

2

Ξεκουράζουμε την ζύμη για 1 ώρα σε λεκάνη, μετά τεμαχίζουμε και τοποθετούμε σε φόρμα.

3

Ξεκουράζουμε και πάλι την ζύμη για μιάμιση ώρα και φουρνίζουμε στους 230°C για 45 λεπτά. Το ψωμί έχει πολύ αφράτη ψύχα, τραγανή κόρα, ωραία γεύση και μεγάλη διατηρησιμότητα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4 kg Αλεύρι σταρένιο
 1 kg Τ 70%
 100 g Αλάτι
 500 g Προζύμι
 50 g Μαγιά νωπή
 250 g Ελαιόλαδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά στην αργή και για 7 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι.

2

Ξεκουράζουμε την ζύμη για 1 ώρα σε λεκάνη, μετά τεμαχίζουμε και τοποθετούμε σε φόρμα.

3

Ξεκουράζουμε και πάλι την ζύμη για μιάμιση ώρα και φουρνίζουμε στους 230°C για 45 λεπτά. Το ψωμί έχει πολύ αφράτη ψύχα, τραγανή κόρα, ωραία γεύση και μεγάλη διατηρησιμότητα.

Notes

Ψωμί Ποντιακό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.