Οι νέες διατροφικές τάσεις αλλά και οι διεθνείς καταναλωτικές συνήθειες, στρέφουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε προϊόντα με λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα – ή έστω καλύτερα – λιπαρά. Επίσης η αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων για αλμυρά σνακ που μπορεί κανείς να καταναλώσει «στο πόδι», ξεφεύγοντας από τις δημοφιλείς πίτες, πίτσες, πεϊνιρλί κλπ, θα μπορούσαν να είναι τα αλμυρά κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης με το αλεύρι τεφ και το baking powder και τέλος τα υλικά της γέμισης (φέτα, πελτέ, ελιές, ρίγανη) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Μοιράζουμε σε φόρμες muffins, πασπαλίζουμε με σουσάμι & μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης με το αλεύρι τεφ και το baking powder και τέλος τα υλικά της γέμισης (φέτα, πελτέ, ελιές, ρίγανη) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Μοιράζουμε σε φόρμες muffins, πασπαλίζουμε με σουσάμι & μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.