fbpx

Cheesecake Light με άρωμα Ελλάδας

To Cheesecake είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η συνταγή του έχει τις ρίζες της στη Νέα Υόρκη, έρευνες έχουν δείξει ότι η ιστορία του φτάνει πολύ πιο πίσω, μέχρι την αρχαία Ελλάδα! Εδώ σας παρουσιάζουμε μία πιο ελαφριά εκδοχή του, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 150 g μπισκότα ολικής αλέσεως τριμμένα
  λίγη μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά λιωμένη
 200 g τυρί κρέμα
 200 g ανθότυρο
 40 g φρουκτόζη
 190 g φυτική κρέμα
 50 g γάλα 0% λιπαρά
 ξύσμα από μισό λεμόνι
 φρέσκιες φράουλες για ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη καλά και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος από το τσέρκι που θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό μας.

2

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα δύο είδη τυριού με τη φρουκτόζη έως ότου αφρατέψουν λίγο.

3

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με τη φυτική κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει καλά.

4

Βάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με το στρωμένο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες στους -18°C.

5

Αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με φρέσκιες φράουλες.

6

Το προϊόν διατηρείται στο ψυγείο έως 4 ημέρες (0-5°C).

7

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρουκτόζη με 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

8

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος ζωική με χαμηλά λιπαρά αντί για τη φυτική κρέμα γάλακτος.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 g μπισκότα ολικής αλέσεως τριμμένα
  λίγη μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά λιωμένη
 200 g τυρί κρέμα
 200 g ανθότυρο
 40 g φρουκτόζη
 190 g φυτική κρέμα
 50 g γάλα 0% λιπαρά
 ξύσμα από μισό λεμόνι
 φρέσκιες φράουλες για ντεκόρ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη καλά και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος από το τσέρκι που θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό μας.

2

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα δύο είδη τυριού με τη φρουκτόζη έως ότου αφρατέψουν λίγο.

3

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με τη φυτική κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει καλά.

4

Βάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με το στρωμένο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες στους -18°C.

5

Αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με φρέσκιες φράουλες.

6

Το προϊόν διατηρείται στο ψυγείο έως 4 ημέρες (0-5°C).

7

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρουκτόζη με 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

8

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος ζωική με χαμηλά λιπαρά αντί για τη φυτική κρέμα γάλακτος.

Cheesecake Light με άρωμα Ελλάδας

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.