To Cheesecake είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η συνταγή του έχει τις ρίζες της στη Νέα Υόρκη, έρευνες έχουν δείξει ότι η ιστορία του φτάνει πολύ πιο πίσω, μέχρι την αρχαία Ελλάδα! Εδώ σας παρουσιάζουμε μία πιο ελαφριά εκδοχή του, με πολύ λιγότερες θερμίδες.
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη καλά και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος από το τσέρκι που θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό μας.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα δύο είδη τυριού με τη φρουκτόζη έως ότου αφρατέψουν λίγο.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με τη φυτική κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει καλά.
Βάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με το στρωμένο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες στους -18°C.
Αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με φρέσκιες φράουλες.
Το προϊόν διατηρείται στο ψυγείο έως 4 ημέρες (0-5°C).
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρουκτόζη με 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος ζωική με χαμηλά λιπαρά αντί για τη φυτική κρέμα γάλακτος.
Ingredients
Directions
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη καλά και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος από το τσέρκι που θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό μας.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα δύο είδη τυριού με τη φρουκτόζη έως ότου αφρατέψουν λίγο.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με τη φυτική κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει καλά.
Βάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με το στρωμένο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες στους -18°C.
Αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με φρέσκιες φράουλες.
Το προϊόν διατηρείται στο ψυγείο έως 4 ημέρες (0-5°C).
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρουκτόζη με 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος ζωική με χαμηλά λιπαρά αντί για τη φυτική κρέμα γάλακτος.