fbpx

Χωριάτικο ψωμί με τεφ

Yields1 Serving
Προζύμη (Poolish)*
 1500 g Αλεύρι τεφ
 1500 g Νερό
 15 g Μαγιά νωπή
 * Φτιάχνουμε μία υγρή προ-ζύμη, Χρόνος ζύμωσης: 20 ώρες στο ψυγείο.
ΖΥΜΗ
 3000 g Προ-ζύμη (Poolish)*
 3000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
 3000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 50 g Μαγιά νωπή
 50 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης
 130 g Αλάτι
 3400 g Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζύμωμα: 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη 60-90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ή 16-20 ώρες στους 8°C (αργή ωρίμανση).

3

Μορφοποιούμε ελαφρά και τοποθετούμε σε τελάρο ή σε καλαθάκια (banneton).

4

Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπιες συνθήκες στόφας.

5

Ψήσιμο: Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Ingredients

Προζύμη (Poolish)*
 1500 g Αλεύρι τεφ
 1500 g Νερό
 15 g Μαγιά νωπή
 * Φτιάχνουμε μία υγρή προ-ζύμη, Χρόνος ζύμωσης: 20 ώρες στο ψυγείο.
ΖΥΜΗ
 3000 g Προ-ζύμη (Poolish)*
 3000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
 3000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 50 g Μαγιά νωπή
 50 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης
 130 g Αλάτι
 3400 g Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζύμωμα: 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη 60-90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ή 16-20 ώρες στους 8°C (αργή ωρίμανση).

3

Μορφοποιούμε ελαφρά και τοποθετούμε σε τελάρο ή σε καλαθάκια (banneton).

4

Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπιες συνθήκες στόφας.

5

Ψήσιμο: Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Notes

Χωριάτικο ψωμί με τεφ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.