fbpx

Χωριάτικο ψωμί με τεφ

Yields1 Serving
Προζύμη (Poolish)*
 1500 g Αλεύρι τεφ
 1500 g Νερό
 15 g Μαγιά νωπή
 * Φτιάχνουμε μία υγρή προ-ζύμη, Χρόνος ζύμωσης: 20 ώρες στο ψυγείο.
ΖΥΜΗ
 3000 g Προ-ζύμη (Poolish)*
 3000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
 3000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 50 g Μαγιά νωπή
 50 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης
 130 g Αλάτι
 3400 g Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζύμωμα: 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη 60-90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ή 16-20 ώρες στους 8°C (αργή ωρίμανση).

3

Μορφοποιούμε ελαφρά και τοποθετούμε σε τελάρο ή σε καλαθάκια (banneton).

4

Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπιες συνθήκες στόφας.

5

Ψήσιμο: Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Ingredients

Προζύμη (Poolish)*
 1500 g Αλεύρι τεφ
 1500 g Νερό
 15 g Μαγιά νωπή
 * Φτιάχνουμε μία υγρή προ-ζύμη, Χρόνος ζύμωσης: 20 ώρες στο ψυγείο.
ΖΥΜΗ
 3000 g Προ-ζύμη (Poolish)*
 3000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
 3000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 50 g Μαγιά νωπή
 50 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης
 130 g Αλάτι
 3400 g Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζύμωμα: 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη 60-90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ή 16-20 ώρες στους 8°C (αργή ωρίμανση).

3

Μορφοποιούμε ελαφρά και τοποθετούμε σε τελάρο ή σε καλαθάκια (banneton).

4

Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπιες συνθήκες στόφας.

5

Ψήσιμο: Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Χωριάτικο ψωμί με τεφ

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Νικόλας Παρασκευάς
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.