Ciabatta

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ POOLISH (ΠΡΟ-ΖΥΜΗ)
 750 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 750 g Νερό (χλιαρό)
 5 g Μαγιά νωπή
 1500 g Σύνολο Poolish
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1500 g Προ-ζύμη Poolish
 2250 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 1650 g Νερό παγωμένο (80%)
 60 g Αλάτι (2%)
 20 g Μαγιά νωπή (0,6%)
 150 g Ελαιόλαδο (5%)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ POOLISH (ΠΡΟ-ΖΥΜΗ)
1

Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη

2

Χρόνος ωρίμανσης: 4 ώρες στους 24°C ή 16 ώρες στους 4°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3

Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή και 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά και το ελαιόλαδο λίγο πριν το τέλος. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 25°C.

4

Α’ Ωρίμανση: Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε. 120 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη.

5

Κόψιμο: Αναποδογυρίζουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Κόψιμο κατά βούληση.

6

Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς τις γωνίες και τοποθετούμε σε πανιά.

7

Β΄ Ωρίμανση: 30 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα.

8

Ψήσιμο: Ψήνουμε με ατμό σε τελαρωτό φούρνο (240°C) για 25-35 λεπτά, ανάλογα το βάρος. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ POOLISH (ΠΡΟ-ΖΥΜΗ)
 750 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 750 g Νερό (χλιαρό)
 5 g Μαγιά νωπή
 1500 g Σύνολο Poolish
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1500 g Προ-ζύμη Poolish
 2250 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 1650 g Νερό παγωμένο (80%)
 60 g Αλάτι (2%)
 20 g Μαγιά νωπή (0,6%)
 150 g Ελαιόλαδο (5%)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ POOLISH (ΠΡΟ-ΖΥΜΗ)
1

Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη

2

Χρόνος ωρίμανσης: 4 ώρες στους 24°C ή 16 ώρες στους 4°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3

Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή και 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά και το ελαιόλαδο λίγο πριν το τέλος. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 25°C.

4

Α’ Ωρίμανση: Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε. 120 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη.

5

Κόψιμο: Αναποδογυρίζουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Κόψιμο κατά βούληση.

6

Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς τις γωνίες και τοποθετούμε σε πανιά.

7

Β΄ Ωρίμανση: 30 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα.

8

Ψήσιμο: Ψήνουμε με ατμό σε τελαρωτό φούρνο (240°C) για 25-35 λεπτά, ανάλογα το βάρος. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Notes

Ciabatta

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.