Focaccia (φοκάτσια)

Yields1 Serving
Προ-ζύμη (Biga)
 900 g Αλεύρι για Focaccia
 600 g Νερό (20°C)
 45 g Μαγιά νωπή
 1545 g Σύνολο
 Ωρίμανση 16 ώρες στο ψυγείο
Τελική ζύμη
 1545 g Προ-ζύμη (Biga)
 2100 g Αλεύρι για Focaccia
 1400 g Νερό 4°C (σταδιακά)
 60 g Αλάτι
 300 g Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

• Ζύμωμα: 5 λεπτά αργό, 12 λεπτά γρήγορο.
Το νερό σταδιακά και το ελαιόλαδο 3 λεπτά πριν το τέλος.
Θερμοκρασία ζύμης : 23-24°C.

2

• Κόψιμο & μορφοποίηση σε μπάλες (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού).

3

• Ξεκούραση: 60 λεπτά στο περιβάλλον. Καλύτερα αποτελέσματα
σε πλαστικό τελάρο για αργή ωρίμανση στο ψυγείο (16-22 ώρες).

4

• Άπλωμα ζύμης μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας.

5

• Στόφα: 30 λεπτά στους 28°C με 80% υγρασία.

6

• Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και κάνουμε λακκούβες με τα δάκτυλα.

7

• Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά και απλώνουμε τα toppings.

8

• Ψήνουμε στους 240°C με λίγο ατμό για 20 λεπτά περίπου.

Για διακόσμηση (προαιρετικά)
9

Φρέσκο δενδρολίβανο με χονδρό αλάτι
Τοματίνια με κρεμμύδι
Ελιές μαύρες σε ροδέλες και θυμάρι

Ingredients

Προ-ζύμη (Biga)
 900 g Αλεύρι για Focaccia
 600 g Νερό (20°C)
 45 g Μαγιά νωπή
 1545 g Σύνολο
 Ωρίμανση 16 ώρες στο ψυγείο
Τελική ζύμη
 1545 g Προ-ζύμη (Biga)
 2100 g Αλεύρι για Focaccia
 1400 g Νερό 4°C (σταδιακά)
 60 g Αλάτι
 300 g Ελαιόλαδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

• Ζύμωμα: 5 λεπτά αργό, 12 λεπτά γρήγορο.
Το νερό σταδιακά και το ελαιόλαδο 3 λεπτά πριν το τέλος.
Θερμοκρασία ζύμης : 23-24°C.

2

• Κόψιμο & μορφοποίηση σε μπάλες (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού).

3

• Ξεκούραση: 60 λεπτά στο περιβάλλον. Καλύτερα αποτελέσματα
σε πλαστικό τελάρο για αργή ωρίμανση στο ψυγείο (16-22 ώρες).

4

• Άπλωμα ζύμης μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας.

5

• Στόφα: 30 λεπτά στους 28°C με 80% υγρασία.

6

• Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και κάνουμε λακκούβες με τα δάκτυλα.

7

• Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά και απλώνουμε τα toppings.

8

• Ψήνουμε στους 240°C με λίγο ατμό για 20 λεπτά περίπου.

Για διακόσμηση (προαιρετικά)
9

Φρέσκο δενδρολίβανο με χονδρό αλάτι
Τοματίνια με κρεμμύδι
Ελιές μαύρες σε ροδέλες και θυμάρι

Notes

Focaccia (φοκάτσια)

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.