fbpx

Focaccia (φοκάτσια)

Yields1 Serving
Προ-ζύμη (Biga)
 900 g Αλεύρι για Focaccia
 600 g Νερό (20°C)
 45 g Μαγιά νωπή
 1545 g Σύνολο
 Ωρίμανση 16 ώρες στο ψυγείο
Τελική ζύμη
 1545 g Προ-ζύμη (Biga)
 2100 g Αλεύρι για Focaccia
 1400 g Νερό 4°C (σταδιακά)
 60 g Αλάτι
 300 g Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

• Ζύμωμα: 5 λεπτά αργό, 12 λεπτά γρήγορο.
Το νερό σταδιακά και το ελαιόλαδο 3 λεπτά πριν το τέλος.
Θερμοκρασία ζύμης : 23-24°C.

2

• Κόψιμο & μορφοποίηση σε μπάλες (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού).

3

• Ξεκούραση: 60 λεπτά στο περιβάλλον. Καλύτερα αποτελέσματα
σε πλαστικό τελάρο για αργή ωρίμανση στο ψυγείο (16-22 ώρες).

4

• Άπλωμα ζύμης μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας.

5

• Στόφα: 30 λεπτά στους 28°C με 80% υγρασία.

6

• Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και κάνουμε λακκούβες με τα δάκτυλα.

7

• Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά και απλώνουμε τα toppings.

8

• Ψήνουμε στους 240°C με λίγο ατμό για 20 λεπτά περίπου.

Για διακόσμηση (προαιρετικά)
9

Φρέσκο δενδρολίβανο με χονδρό αλάτι
Τοματίνια με κρεμμύδι
Ελιές μαύρες σε ροδέλες και θυμάρι

Ingredients

Προ-ζύμη (Biga)
 900 g Αλεύρι για Focaccia
 600 g Νερό (20°C)
 45 g Μαγιά νωπή
 1545 g Σύνολο
 Ωρίμανση 16 ώρες στο ψυγείο
Τελική ζύμη
 1545 g Προ-ζύμη (Biga)
 2100 g Αλεύρι για Focaccia
 1400 g Νερό 4°C (σταδιακά)
 60 g Αλάτι
 300 g Ελαιόλαδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

• Ζύμωμα: 5 λεπτά αργό, 12 λεπτά γρήγορο.
Το νερό σταδιακά και το ελαιόλαδο 3 λεπτά πριν το τέλος.
Θερμοκρασία ζύμης : 23-24°C.

2

• Κόψιμο & μορφοποίηση σε μπάλες (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού).

3

• Ξεκούραση: 60 λεπτά στο περιβάλλον. Καλύτερα αποτελέσματα
σε πλαστικό τελάρο για αργή ωρίμανση στο ψυγείο (16-22 ώρες).

4

• Άπλωμα ζύμης μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας.

5

• Στόφα: 30 λεπτά στους 28°C με 80% υγρασία.

6

• Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και κάνουμε λακκούβες με τα δάκτυλα.

7

• Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά και απλώνουμε τα toppings.

8

• Ψήνουμε στους 240°C με λίγο ατμό για 20 λεπτά περίπου.

Για διακόσμηση (προαιρετικά)
9

Φρέσκο δενδρολίβανο με χονδρό αλάτι
Τοματίνια με κρεμμύδι
Ελιές μαύρες σε ροδέλες και θυμάρι

Focaccia (φοκάτσια)

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.