fbpx

Φρουτόψωμο

Ψωμακι τύπου μπριος, εμπλουτισμενο με διάφορα κομματακια φρούτων (δαμάσκηνα, σύκα, βερύκοκα, σταφίδες), πλασμένο σε μεταλλική φόρμα, διακοσμημένο μετά την έψηση με άχνη ζάχαρη.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι
 120 g γάλα πλήρες
 60 g ζάχαρη άχνη
 40 g μαγιά
 10 g αλάτι
 180 g βούτυρο 82%
 4 αυγά
 5 g κανέλλα
 50 g αμύγδαλα αλεσμένα
 100 g φρούτα σε μικρά κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός των φρούτων και των αμυγδάλων, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 12’ ακόμη στη γρήγορη.

2

Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμη στην αργή ταχύτητα.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας σε μία μπασίνα για 30’ περίπου και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 350γρ., πλάθουμε σε φρατζόλες μικρές και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Ψήνουμε για 25’ στους 190οC.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι
 120 g γάλα πλήρες
 60 g ζάχαρη άχνη
 40 g μαγιά
 10 g αλάτι
 180 g βούτυρο 82%
 4 αυγά
 5 g κανέλλα
 50 g αμύγδαλα αλεσμένα
 100 g φρούτα σε μικρά κομματάκια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός των φρούτων και των αμυγδάλων, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για 12’ ακόμη στη γρήγορη.

2

Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμη στην αργή ταχύτητα.

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας σε μία μπασίνα για 30’ περίπου και στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 350γρ., πλάθουμε σε φρατζόλες μικρές και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Ψήνουμε για 25’ στους 190οC.

Notes

Φρουτόψωμο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.