ΥΛΙΚΑ
800 g αλεύρι Spelt (dinkel)
20 g αλάτι
20 g σταφιδίνη
10 g μαγιά
200 g αναπιασμένο προζύμι σίκαλης
600 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Αρχικά προετοιμάζουμε ένα χυλό με αλεύρι σίκαλης και καυτό νερό 70-80°C και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 3 ώρες. Χρειαζόμαστε 100 γρ. καυτό νερό 80°C & 100 γρ. αλεύρι σίκαλης. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας μαζί με το χυλό.
2
Ζυμώνουμε για 15’ στην αργή ταχύτητα και 4’ στη γρήγορη, προσθέτοντας σταδιακά το νερό της συνταγής μας.
3
Ξεκουράζουμε για μια ώρα περίπου, πλάθουμε και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Ψήνουμε για 50’ περίπου στους 240°C.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
800 g αλεύρι Spelt (dinkel)
20 g αλάτι
20 g σταφιδίνη
10 g μαγιά
200 g αναπιασμένο προζύμι σίκαλης
600 g νερό