fbpx

Κορμός σοκολάτας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 2000 g μαργαρίνη μαλακή
 400 g κακάο
 250 g ρόφημα σοκολάτας
 250 g κονιάκ
 500 g κρόκους αυγών
 800 g ή 16 τμχ ολόκληρα αυγά
 500 g νερό
 800 g ζάχαρη κρυσταλλική
 3250 g μπισκότα τύπου Μιράντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Επιλέγουμε και ζυγίζουμε με ακρίβεια όλα τα υλικά της συνταγής. Σε μια μεγάλη μπασίνα ρίχνουμε το νερό, τους κρόκους, τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε πάνω σε εστία φωτιάς και με τη βοήθεια ενός θερμομέτρου παστεριώνουμε (72-74)°C, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν και να μη βράσει το αυγό (σε αυτό το σημείο θέλει πολλή προσοχή)!

2

Όταν τα υλικά μας παστεριωθούν, προσθέτουμε το ρόφημα σοκολάτας και το κοσκινισμένο κακάο. Έπειτα τη μαργαρίνη κομμένη σε φλοίδες, για να λιώσει πιο εύκολα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

3

Σβήνουμε αμέσως τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα πολύ καλά.

4

Σερβίρουμε αμέσως σε φόρμες (κατά προτίμηση μακρόστενες μισού κύκλου) αφού προηγούμενως έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε με μια σπάτουλα κατά μήκος της φόρμας ώστε να γεμίσουν τυχόν κενά σημεία.

5

Αφήνουμε το προϊόν να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (1-2 ώρες) και τοποθετούμε στην κατάψυξη (-18°C), όπου θα σφίξει. Χρόνος διατήρησης στην κατάψυξη 2 μήνες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
6

Όποτε χρειαζόμαστε, βγάζουμε από την κατάψυξη, τοποθετούμε μια λωρίδα παντεσπανιού σοκολάτας στη βάση του κορμού σιροπιασμένη και επικαλύπτουμε τον κορμό με γκανάζ μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος. Στολίζουμε με ζελαρισμένα φρέσκα φρούτα (φράουλες, φραγκοστάφυλα, μούρα κ.ά.) καθώς και κανέλες σοκολάτας. Το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση μέχρι 7 ημέρες.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2000 g μαργαρίνη μαλακή
 400 g κακάο
 250 g ρόφημα σοκολάτας
 250 g κονιάκ
 500 g κρόκους αυγών
 800 g ή 16 τμχ ολόκληρα αυγά
 500 g νερό
 800 g ζάχαρη κρυσταλλική
 3250 g μπισκότα τύπου Μιράντα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Επιλέγουμε και ζυγίζουμε με ακρίβεια όλα τα υλικά της συνταγής. Σε μια μεγάλη μπασίνα ρίχνουμε το νερό, τους κρόκους, τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε πάνω σε εστία φωτιάς και με τη βοήθεια ενός θερμομέτρου παστεριώνουμε (72-74)°C, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν και να μη βράσει το αυγό (σε αυτό το σημείο θέλει πολλή προσοχή)!

2

Όταν τα υλικά μας παστεριωθούν, προσθέτουμε το ρόφημα σοκολάτας και το κοσκινισμένο κακάο. Έπειτα τη μαργαρίνη κομμένη σε φλοίδες, για να λιώσει πιο εύκολα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

3

Σβήνουμε αμέσως τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα πολύ καλά.

4

Σερβίρουμε αμέσως σε φόρμες (κατά προτίμηση μακρόστενες μισού κύκλου) αφού προηγούμενως έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε με μια σπάτουλα κατά μήκος της φόρμας ώστε να γεμίσουν τυχόν κενά σημεία.

5

Αφήνουμε το προϊόν να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (1-2 ώρες) και τοποθετούμε στην κατάψυξη (-18°C), όπου θα σφίξει. Χρόνος διατήρησης στην κατάψυξη 2 μήνες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
6

Όποτε χρειαζόμαστε, βγάζουμε από την κατάψυξη, τοποθετούμε μια λωρίδα παντεσπανιού σοκολάτας στη βάση του κορμού σιροπιασμένη και επικαλύπτουμε τον κορμό με γκανάζ μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος. Στολίζουμε με ζελαρισμένα φρέσκα φρούτα (φράουλες, φραγκοστάφυλα, μούρα κ.ά.) καθώς και κανέλες σοκολάτας. Το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση μέχρι 7 ημέρες.

Notes

Κορμός σοκολάτας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.