fbpx

Κουλουράκια βανίλιας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 5000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
 2000 g Βούτυρο τ82% ή μαργαρίνη
 2000 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 400 g Γάλα
 1000 g Αυγά
 10 g Βανίλια
 50 g Baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

2

Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα σιγά - σιγά.

3

Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και τη βανίλια.

4

Ξεκουράζουμε τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για μία ώρα.

5

Πλάθουμε και κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη ή αλείφουμε με αυγό.

6

Ψήνουμε στους 190°C για 15-18 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
 2000 g Βούτυρο τ82% ή μαργαρίνη
 2000 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 400 g Γάλα
 1000 g Αυγά
 10 g Βανίλια
 50 g Baking powder

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

2

Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα σιγά - σιγά.

3

Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και τη βανίλια.

4

Ξεκουράζουμε τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για μία ώρα.

5

Πλάθουμε και κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη ή αλείφουμε με αυγό.

6

Ψήνουμε στους 190°C για 15-18 λεπτά.

Notes

Κουλουράκια βανίλιας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.