fbpx

Ταχινοκούλουρα

Το ταχίνι αποτελεί νηστίσιμο προϊόν του σησαμιού, ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Και αυτό γιατί είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σίδηρο. Περιέχει επίσης πλήθος θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 2 kg Αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 650 g Ζάχαρη άχνη,
 1 kg Μαργαρίνη μαλακή
 200 g Ταχίνι
 50 g Μέλι
 20 g Baking Powder,
 5 g Σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και στο κενό στη μέση, προσθέτουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής μείγμα από ταχίνι με μέλι. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 15 περίπου λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 kg Αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 650 g Ζάχαρη άχνη,
 1 kg Μαργαρίνη μαλακή
 200 g Ταχίνι
 50 g Μέλι
 20 g Baking Powder,
 5 g Σόδα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και στο κενό στη μέση, προσθέτουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής μείγμα από ταχίνι με μέλι. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 15 περίπου λεπτά.

Ταχινοκούλουρα

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.