fbpx

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Η συνταγή είναι από τον κ. Θεόδωρο Τσουκαλά, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Αρκαδίας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g βούτυρο από γάλα αιγοπρόβειο
 500 g μαργαρίνη
 420 g ζάχαρη άχνη
 3000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής 
 5 g μπέικιν πάουντερ 
 200 g αμύγδαλα καβουρντισμένα
 Ένα μικρό φλυτζάνι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά να αφρατέψει.

2

Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κονιάκ και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Μορφοποίηση και ψήσιμο στους 180°C για 20 λεπτά.

4

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ραντίζουμε με ανθόνερο και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g βούτυρο από γάλα αιγοπρόβειο
 500 g μαργαρίνη
 420 g ζάχαρη άχνη
 3000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής 
 5 g μπέικιν πάουντερ 
 200 g αμύγδαλα καβουρντισμένα
 Ένα μικρό φλυτζάνι κονιάκ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά να αφρατέψει.

2

Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κονιάκ και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Μορφοποίηση και ψήσιμο στους 180°C για 20 λεπτά.

4

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ραντίζουμε με ανθόνερο και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω.

Notes

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.