Η συνταγή είναι από τον κ. Θεόδωρο Τσουκαλά, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Αρκαδίας
ΥΛΙΚΑ
1000 g βούτυρο από γάλα αιγοπρόβειο
500 g μαργαρίνη
420 g ζάχαρη άχνη
3000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
5 g μπέικιν πάουντερ
200 g αμύγδαλα καβουρντισμένα
Ένα μικρό φλυτζάνι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά να αφρατέψει.
2
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κονιάκ και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
3
Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Μορφοποίηση και ψήσιμο στους 180°C για 20 λεπτά.
4
Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ραντίζουμε με ανθόνερο και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1000 g βούτυρο από γάλα αιγοπρόβειο
500 g μαργαρίνη
420 g ζάχαρη άχνη
3000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
5 g μπέικιν πάουντερ
200 g αμύγδαλα καβουρντισμένα
Ένα μικρό φλυτζάνι κονιάκ