fbpx

Κριθαρένιο με ξυνό τραχανά & πρόβειο γιαούρτι

Μια άριστη επιλογή που θα συνοδεύσει ένα πιάτο κρεατικών είναι το προζυμένιο ψωμί με τραχανά και πρόβειο γιαούρτι. Είναι αυτό που θα κάνει πιο ανάλαφρο το γεύμα και θα δώσει μια σπιρτάδα στον ουρανίσκο.

YΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι 70% μαλακό
 400 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ
 200 g αλεύρι κριθαρένιο
 600 g νερό
 200 g προζύμι
 20 g μαγιά
 25 g αλάτι
 250 g τραχανάς ξυνός
 300 g γιαούρτι πρόβειο
 50 g ελαιόλαδο
 20 g ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 10’ στην 1η ταχύτητα και για ακόμα
3’ στην 2η ταχύτητα.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’ και στη συνέχεια κόβουμε και πλάθουμε σε μικρό καρβελάκι.

3

Στοφάρουμε για 40’ περίπου και ψήνουμε στους 240οC για 30’. Συνήθως σερβίρουμε το καρβελάκι ως έχει.

Ingredients

YΛΙΚΑ
 400 g αλεύρι 70% μαλακό
 400 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ
 200 g αλεύρι κριθαρένιο
 600 g νερό
 200 g προζύμι
 20 g μαγιά
 25 g αλάτι
 250 g τραχανάς ξυνός
 300 g γιαούρτι πρόβειο
 50 g ελαιόλαδο
 20 g ξύδι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 10’ στην 1η ταχύτητα και για ακόμα
3’ στην 2η ταχύτητα.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’ και στη συνέχεια κόβουμε και πλάθουμε σε μικρό καρβελάκι.

3

Στοφάρουμε για 40’ περίπου και ψήνουμε στους 240οC για 30’. Συνήθως σερβίρουμε το καρβελάκι ως έχει.

Notes

Κριθαρένιο με ξυνό τραχανά & πρόβειο γιαούρτι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.