fbpx

Λαγάνα “Brezeln”

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι 55% δυνατό
 450 g νερό (παγωμένο)
 100 g φυτικό λίπος
 20 g αλάτι
 40 g ζάχαρη
 20 g μαγιά
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, για 4’ στην αργά και για 10’ στη γρήγορη ταχύτητα. Ξεκουράζουμε ελάχιστα, κόβουμε και πλάθουμε σε σχήμα λαγάνας. Κατόπιν, παγώνουμε το πλασμένο ζυμάρι τουλάχιστον για 4 ώρες, μέχρι να παγώσει τελείως. 

2

Στη συνέχεια, το βουτάμε με προσοχή σε διάλυμα καυστικής σόδας 4% και τοποθετούμε σε λαμαρίνες. Στοφάρουμε για 20’ μέχρι να ξεπαγώσει η ζύμη και στη συνέχεια ψήνουμε χωρίς ατμό στους 230°C για 30’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι 55% δυνατό
 450 g νερό (παγωμένο)
 100 g φυτικό λίπος
 20 g αλάτι
 40 g ζάχαρη
 20 g μαγιά

Directions

1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, για 4’ στην αργά και για 10’ στη γρήγορη ταχύτητα. Ξεκουράζουμε ελάχιστα, κόβουμε και πλάθουμε σε σχήμα λαγάνας. Κατόπιν, παγώνουμε το πλασμένο ζυμάρι τουλάχιστον για 4 ώρες, μέχρι να παγώσει τελείως. 

2

Στη συνέχεια, το βουτάμε με προσοχή σε διάλυμα καυστικής σόδας 4% και τοποθετούμε σε λαμαρίνες. Στοφάρουμε για 20’ μέχρι να ξεπαγώσει η ζύμη και στη συνέχεια ψήνουμε χωρίς ατμό στους 230°C για 30’.

Notes

Λαγάνα “Brezeln”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.