Πασχαλινές συνταγές από τη Μύλοι Λούλη!
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι μαζί και τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C για 30’.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε 3’ στο αργό και 8-10’ στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στους 32°C με 65% υγρασία για 60’.
Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.
Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32°C με 65% υγρασία για 60-80’.
Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 155°C για 40-45’.
Ingredients
Directions
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι μαζί και τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C για 30’.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε 3’ στο αργό και 8-10’ στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στους 32°C με 65% υγρασία για 60’.
Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.
Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32°C με 65% υγρασία για 60-80’.
Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 155°C για 40-45’.