fbpx

Πολίτικο πασχαλινό τσουρέκι

Πασχαλινές συνταγές από τη Μύλοι Λούλη!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
 500 g Εxtra Τσουρεκιού
 500 g νερό
 100 g μαγιά χρυσή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
 1600 g Εxtra Τσουρεκιού
 προζύμι
 30 g μαχλέπι
 10 g μαστίχα
 10 g αλάτι
 400 g αυγά
 350 g βούτυρο 99,8%
 350 g γάλα
 800 g ζάχαρη
 ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι μαζί και τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C για 30’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
2

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη.

3

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε 3’ στο αργό και 8-10’ στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.

4

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στους 32°C με 65% υγρασία για 60’.
Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.

5

Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32°C με 65% υγρασία για 60-80’.

6

Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 155°C για 40-45’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
 500 g Εxtra Τσουρεκιού
 500 g νερό
 100 g μαγιά χρυσή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
 1600 g Εxtra Τσουρεκιού
 προζύμι
 30 g μαχλέπι
 10 g μαστίχα
 10 g αλάτι
 400 g αυγά
 350 g βούτυρο 99,8%
 350 g γάλα
 800 g ζάχαρη
 ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι μαζί και τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C για 30’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
2

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη.

3

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε 3’ στο αργό και 8-10’ στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.

4

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στους 32°C με 65% υγρασία για 60’.
Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.

5

Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32°C με 65% υγρασία για 60-80’.

6

Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 155°C για 40-45’.

Notes

Πολίτικο πασχαλινό τσουρέκι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.