Πολίτικο πασχαλινό τσουρέκι

Πασχαλινές συνταγές από τη Μύλοι Λούλη!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
 500 g Εxtra Τσουρεκιού
 500 g νερό
 100 g μαγιά χρυσή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
 1600 g Εxtra Τσουρεκιού
 προζύμι
 30 g μαχλέπι
 10 g μαστίχα
 10 g αλάτι
 400 g αυγά
 350 g βούτυρο 99,8%
 350 g γάλα
 800 g ζάχαρη
 ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι μαζί και τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C για 30’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
2

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη.

3

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε 3’ στο αργό και 8-10’ στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.

4

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στους 32°C με 65% υγρασία για 60’.
Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.

5

Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32°C με 65% υγρασία για 60-80’.

6

Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 155°C για 40-45’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
 500 g Εxtra Τσουρεκιού
 500 g νερό
 100 g μαγιά χρυσή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
 1600 g Εxtra Τσουρεκιού
 προζύμι
 30 g μαχλέπι
 10 g μαστίχα
 10 g αλάτι
 400 g αυγά
 350 g βούτυρο 99,8%
 350 g γάλα
 800 g ζάχαρη
 ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι μαζί και τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C για 30’.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
2

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη.

3

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε 3’ στο αργό και 8-10’ στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.

4

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στους 32°C με 65% υγρασία για 60’.
Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.

5

Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32°C με 65% υγρασία για 60-80’.

6

Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 155°C για 40-45’.

Notes

Πολίτικο πασχαλινό τσουρέκι

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.