fbpx

Ψωμί γλυκό προζυμένιο με χυμό βύσινο και σταφίδες

Γαλλική συνταγή, ψωμάκι με μπέικιν και όχι με μαγιά, πλούσιο σε βούτυρο, εμπλουτισμένο με πουρέ από μπανάνες, και ξηρούς καρπούς.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι μαλακό 70%
 500 g αλεύρι κίτρινο τ. «Μ»
 400 g προζύμι
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 300 g νερό
 200 g βύσινο
 200 g σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες, για 10’στην αργή ταχύτητα και 5’ στη γρήγορη. Τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες.

2

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 90’ περίπου, το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, το τοποθετούμε στη στόφα για ακόμα 40’ και φουρνίζουμε στους 240οC για 55’ περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι μαλακό 70%
 500 g αλεύρι κίτρινο τ. «Μ»
 400 g προζύμι
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 300 g νερό
 200 g βύσινο
 200 g σταφίδες

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες, για 10’στην αργή ταχύτητα και 5’ στη γρήγορη. Τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες.

2

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 90’ περίπου, το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, το τοποθετούμε στη στόφα για ακόμα 40’ και φουρνίζουμε στους 240οC για 55’ περίπου.

Notes

Ψωμί γλυκό προζυμένιο με χυμό βύσινο και σταφίδες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.