Γαλλική συνταγή, ψωμάκι με μπέικιν και όχι με μαγιά, πλούσιο σε βούτυρο, εμπλουτισμένο με πουρέ από μπανάνες, και ξηρούς καρπούς.
ΥΛΙΚΑ
500 g αλεύρι μαλακό 70%
500 g αλεύρι κίτρινο τ. «Μ»
400 g προζύμι
25 g αλάτι
5 g μαγιά
300 g νερό
200 g βύσινο
200 g σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες, για 10’στην αργή ταχύτητα και 5’ στη γρήγορη. Τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες.
2
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 90’ περίπου, το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, το τοποθετούμε στη στόφα για ακόμα 40’ και φουρνίζουμε στους 240οC για 55’ περίπου.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
500 g αλεύρι μαλακό 70%
500 g αλεύρι κίτρινο τ. «Μ»
400 g προζύμι
25 g αλάτι
5 g μαγιά
300 g νερό
200 g βύσινο
200 g σταφίδες