fbpx

Ψωμί με αλεύρι μούρων & παπαρουνόσπορο

Ένα ψωμάκι πρωτότυπο, τόσο σε χρώμα όσο και σε γεύση!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1600 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 400 g αλεύρι μούρων
 100 g παπαρουνόσπορο
 40 g ηλιέλαιο
 40 g αλάτι
 20 g ζάχαρη
 300 g χυμό ρόδι
 1200 g νερό
 20 g μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, για 5’ στην πρώτη ταχύτητα και για ακόμη 7’ στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για περίπου 60’ και στη συνέχεια το πλάθουμε σε καρβελάκια, βάρους 500 γρ. και τα τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες σχήματος «κύβου».

3

Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 240°C για 40’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1600 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 400 g αλεύρι μούρων
 100 g παπαρουνόσπορο
 40 g ηλιέλαιο
 40 g αλάτι
 20 g ζάχαρη
 300 g χυμό ρόδι
 1200 g νερό
 20 g μαγιά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, για 5’ στην πρώτη ταχύτητα και για ακόμη 7’ στη δεύτερη.

2

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για περίπου 60’ και στη συνέχεια το πλάθουμε σε καρβελάκια, βάρους 500 γρ. και τα τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες σχήματος «κύβου».

3

Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 240°C για 40’.

Notes

Ψωμί με αλεύρι μούρων & παπαρουνόσπορο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.